- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

BlackBerry lanseaza un magazin online de aplicatii

01 Apr, 12:16 • Redactia DailyBusiness
Producatorul terminalelor BlackBerry a lansat miercuri magazinul online de aplicatii, similar cu Apple iTunes App Store, acesta fiind in prezent disponibil exclusiv pentru utilizatorii de terminale din SUA, Marea Britanie si Canada, urmand ca mai multe tari sa fie acoperite in viitorul apropiat, conform oficialilor companiei.
BlackBerry lanseaza un magazin online de aplicatii

Utilizatorii din tarile amintite mai sus pot downloada aplicatia BlackBerry App World pe smartphone-urile personale vizitand www.blackberry.com/appworld direct de pe terminalul mobil.

In prezent pe magazinul BlackBerry sunt disponibile 1.000 de aplicatii, numarul acestora urmand sa creasca in functie de interesul dezvoltatorilor de software. Acestia platesc companiei Research In Motion (producatorul terminalelor – n.r.) 200$ pentru 10 aplicatii ce urmeaza a fi plasate pe BlackBerry App World, urmand sa primeasca 80% din vanzari, cu 10 puncte procentuale mai mult decat plateste Apple dezvoltatorilor de programe de pe iTunes App Store.

Aplicatiile de pe BlackBerry App World fie sunt gratuite, fie au un pret de peste 3$.
[img=144][/img]
Categoriile disponibile sunt similare cu cele oferite de concurentul Apple – entertainment, games, harti, aplicatii pentru muzica, stiri si starea vremii sau finante si calatorii.

Pentru a putea cumpara produse de pe App World, clientii trebuie sa aiba cont PayPal. Compania PayPal, parte a eBay Inc., permite platile in si dinspre Romania.

App World poate fi accesat de pe terminalele BlackBerry Pearl, Curve, Flip, Bold si 8800, care pot fi achizitionate si in Romania.

Microsoft, Nokia si Palm nu au lansat pana in prezent magazinele online proprii, dar toate cele trei companii au anuntat ca au in plan ca anul acesta sa iasa pe piata cu produse similare.