NEW MEDIA

Okazii.ro: Nu trimiteti bani in avans, verificati garantia de livrare (Update 1)

25 ianuarie 2013, ora 16:35 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Okazii.jpg
Reprezentantii site-ului Okazii.ro si-au exprimat punctul de vedere cu privire la cazul gruparii care a inselat mai multe sute de persoane si totodata au prezentat un set de recomandari pentru prevenirea unor astfel de evenimente.

"Okazii.ro a fost parte activa in identificarea si anihilarea acestei retele infractionale, colaborand inca de la inceput cu Politia si Procuratura Salaj", au declarat reprezentantii site-ului de vanzari, intr-un comunicat transmis redactiei DailyBusiness.ro.

"In cadrul anchetei au fost oferite toate informatiile necesare legate de conturile implicate in aceasta retea, datele de logare, legaturile dintre conturi, adresele de IP de pe care s-a inregistrat activitatea inca de la inceputul anchetei. Referitor la situatia prezentata in articol, informam ca Okazii.ro interzice prin regulamentul de functionare transmiterea de avansuri pentru achizitionarea de produse sau orice forma de conditionare a vanzarii", au adaugat acestia.

Pentru ca sunt cazuri de utilizatori prejudiciati, oficialii Okazii.ro au enumerat cateva recomandari pentru cei care apeleaza la serviciile site-ului. Astfel, userii trebuie sa aleaga produse ce au garantia de livrare, sa verifice calificativele vanzatorului si sa nu trimita bani in avans, sa fie atenti la oferta si sa discute toate aspectele cu vanzatorul in cazul in care exista nelamuriri legate de produs, plata, livrare in cadrul site-ului.Cei 7 care au inselat sute de persoane prin Okazii.ro (Articol initial)

25 ianuarie 2013, ora 13:40 
Calculator.jpg
Sute de oameni au fost inselati de o grupare de sapte tineri care isi facusera conturi pe Okazii.ro. Afacerea a fost demascata.

7 persoane, printre care si un minor de 16 ani, care faceau parte dintr-o grupare specializata in comiterea de infractiuni informatice, inseland sute de clienti din toate judetele tarii prin intermediul site-ului www.Okazii.ro, au fost retinute marti de lucratorii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate (SCCO), sub coordonarea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Salaj.

Gruparea infractionala formata din 7 persoane - P. Dan, R. Laurentiu, D. Madalin, Z. Ionut, T. Radu, N. Mariana si N. Gheorghe - care locuiesc in Stefanestii de Jos, judetul Ilfov, si in Bucuresti. Acestia au reusit, din vara anului trecut pana acum, sa obtina aproximativ 500 milioane de lei din vanzarea fictiva a telefoanelor mobile prin site-uri de profil, informeaza Graiul Salajului.

Trei dintre ei au creat aproximativ 700 de conturi pe site-ul de vanzari, prin care expuneau la vanzare mai multe tipuri de telefoane mobile - Iphone5, Iphone4, Samsung Galaxy S3 si HTC X ONE - pe care nu le detineau in realitate si pe care "le vindeau" la preturi cuprinse intre 1.000 si 2.000 de lei. In plasa infractorilor au cazut si trei salajeni, care au depus reclamatii la politie.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 17 Aprilie 2021, 01:42
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter