- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Aglomerație record la granițele țării, pe 1 decembrie. Aproape 150.000 de români au stat la cozile de la frontieră

02 Dec, 10:46 • Bumbeneci Diana
În prima zi a lunii decembrie, polițiștii de frontieră s-au confruntat cu o aglomerație ieșită din comun, așa cum se întâmplă în fiecare an. Sute de mii de persoane au trecut granița în doar câteva ore.
Aglomerație record la granițele țării, pe 1 decembrie. Aproape 150.000 de români au stat la cozile de la frontieră

Aproximativ 148.800 de persoane, atât cetăţeni români cât și cetățeni străini, cu peste 44.400 de mijloace de transport au efectuat formalităţile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire), în ziua de 1 decembrie, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări. Anunțul a fost făcut astăzi de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Aglomerație record la granițele țării, pe 1 Decembrie

Pe sensul de intrare în România, au fost 66.918 de persoane, dintre care 7.766 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 0,24% faţă de ziua precedentă). De altfel, începând cu data de 10 februarie, la nivel naţional, au intrat în România 2.961.316 cetăţeni ucraineni.

Citește și: Vremea decembrie 2022. Luna începe cu vreme severă. Sunt anunțate ninsori, viscol și temperaturi neobișnuite

aglomerație la graniță
aglomerație la graniță

Atunci când vine vorba despre verificările făcute în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat, pe 1 decembrie, 36 de fapte ilegale (17 infracţiuni şi 19 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 7.600 lei.

Au fost confiscate bunuri în valoare estimată de aproximativ 6.000 lei. Conform IGPF, pe 1 decembrie, nu s-a permis intrarea în ţară a 15 cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea nu s-a permis ieşirea a 8 cetăţeni români din diferite motive legale.

Ai mai putea citi și: Ar putea fi Nicolae Ciucă un viitor candidat la prezidențiale? Ce spune premierul despre alegerile din 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult