- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Alexandru Rafila şi-a anunţat intenţia de a candida la europarlamentare în 2024. Este dispus să renunțe la funcția de ministru

11 Feb, 17:54 • Fundeanu Madalina
Alexandru Rafila vrea să candideze la alegerile europarlamentare din 2024. De asemenea, ministrul Sănătății susține că are suficientă experiență pentu a deveni europarlamentar.
Alexandru Rafila şi-a anunţat intenţia de a candida la europarlamentare în 2024. Este dispus să renunțe la funcția de ministru

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi-a anunţat, duminică, 11 februarie, intenţia de a candida la alegerile europarlamentare pe listele PSD, candidatura sa fiind aprobată deja de PSD Sector 2, conform informațiilor prezentate de Digi24.

Alexandru Rafila vrea să candideze la alegerile europarlamentare din 2024

Alexandru Rafila a precizat că urmează să se pronunţe şi PSD Bucureşti, după care conducerea naţională PSD va definitiva lista partidului.

„Mi-am depus opţiunea pentru candidatură la organizaţia PSD Sector 2 pentru alegerile europarlamentare. Colegii au aprobat în unanimitate această candidatură şi mă bucur, le mulţumesc. Sigur, este un prim pas, urmează ca organizaţia PSD Bucureşti şi conducerea partidului să definitiveze o listă”, a explicat, duminică, la Digi 24, Alexandru Rafila.

De asemenea, Rafila mai susține că are suficientă experiență pentu a deveni europarlamentar.

Te-ar mai putea interesa și: Ministerul Agriculturii a alocat peste 88 de milioane de euro pentru ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul vegetal. Cum s-au împărțit banii

Alexandru Rafila vrea să candideze la europarlamentare
Alexandru Rafila vrea să candideze la europarlamentare

El a precizat că sunt mulţi care visează să meargă la Bruxelles sau în Parlamentul României, dar că „e important să ne gândim de ce facem acest lucru”.

„Am suficient de multă experienţă şi un pic de interrelaţionare internaţională pentru că am avut ocazia să lucrez în diverse zone încât să pot ajuta România din Parlamentul European”, a menţionat Rafila.

Întrebat dacă va renunţa la funcţia de ministru al Sănătăţii, Rafila a răspuns că oricum se termină în curând un ciclu electoral şi va apărea un alt guvern.

„Eu am mai bine de doi ani de când sunt ministrul Sănătăţii şi e bine întotdeauna să poţi să predai ştafeta unor oameni care vin din spate”, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Liderii PSD și PNL ar fi convenit un calendar complet al celor patru tipuri de alegeri din 2024, potrivit HotNews. Prin urmare, europarlamentarele ar urma să fie comasate cu alegerile locale și să aibă loc în 9 iunie, iar în decembrie alegerile parlamentare ar putea fi organizate împreună cu primul tur al alegerilor prezidențiale. Pornind de la acest consens în Coaliție se negociază în continuare „modul în care PSD și PNL vor construi viitoarea guvernare”.

Vezi mai multe știri: A fost stabilit bugetul Capitalei pe 2024. Nicușor Dan a anunțat cum se împart banii în București