- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei. Discuții în coaliție

15 Apr, 20:35 • Fundeanu Madalina
Cătălin Cîrstoiu continuă cursa electorală. Liderii Coaliției au cerut „mobilizare totală” în următoarele zile în sprijinul candidatului Cătălin Cîrstoiu.
Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei. Discuții în coaliție

Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul PSD și PNL la Primăria Capitalei, cel puțin pentru moment.

Potrivit unor surse politice, liderii Coaliției au discutat luni despre posibilitatea de a depune marți candidatura medicului Cîrstoiu, pentru a pune capăt speculațiilor în ceea ce privește o presupusă retragere din cursă, însă mutarea a fost amânată, relatează știripesurse.ro.

Cătălin Cîrstoiu continuă cursa electorală

„Coaliția a discutat când să depună semnăturile pentru Cătălin Cîrstoiu. Liderii ar fi vrut să depună chiar mâine (marți – n.r.) candidatura, pentru a pune capăt speculațiilor legate de o presupusă retragere din cursă. În condițiile în care BEM (Biroul Electoral de Municipiu, n.r.) ar trebui să analizeze și să valideze, întâi, protocolul Alianței, iar premierul Ciolacu are, tot mâine, o deplasare internațională, s-a decis depunerea candidaturii lunea viitoare”, spun sursele politice.

Ai mai putea fi interesat și de: Marcel Ciolacu, adevărul despre lupta lui și a lui Nicolae Ciucă pentru alegerile prezidențiale. „Am făcut-o pentru stabilitate politică”

Cătălin Cîrstoiu
Cătălin Cîrstoiu

Potrivit surselor citate, liderii Coaliției au cerut „mobilizare totală” în următoarele zile în sprijinul candidatului Cătălin Cîrstoiu.

„Cei trei primari ai Alianței îl vor susține și ei și vor participa în campania lui Cătălin Cîrstoiu. Cătălin Cîrstoiu a prezentat în cadrul ședinței mai multe părți din programul său”, mai spus sursele citate.

Amânare strategică

În schimb, tot surse din cadrul coaliției PSD-PNL pun problema unei amânări strategice. Cîrstoiu ar mai avea la dispoziție câteva zile să demonstreze că poate crește, în condițiile în care campania de până acum s-a remarcat doar prin scandaluri și eterne replici la diverse acuzații formulate în presă.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat în urmă cu o săptămână că îl cunoaşte pe Cristian Popescu Piedone de 30 de ani şi are respect pentru el, însă acesta nu consideră că este potrivit pentru a fi primarul Capitalei.

Liderii coaliției PSD și PNL au mai discutat în decursul zilei de luni și despre situațiile din Satu Mare și Mureș, unde se caută o soluție pentru candidați comuni.

Vezi mai multe știri despre: Surprize în cel mai nou sondaj înainte de alegerile europarlamentare. PSD-PNL pe locul 1, cu doar o treime din voturi