- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Ciolacu a luat decizia care va bucura sute de mii de elevi: „Programul Masă caldă în școli, pe care l-am extins în acest an, trebuie să continue”

16 Nov, 23:09 • Russo George
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut, joi, ministrului educației, Ligia Deca, în ședința de Guvern, „să dimensioneze corect pentru 2024” Programul „Masă caldă în școli” pentru copiii din zonele vulnerabile, despre care a afirmat că trebuie să continue, în ciuda zvonurilor conform cărora ar fi urmat să fie întrerupt.
Ciolacu a luat decizia care va bucura sute de mii de elevi: Programul Masă caldă în școli, pe care l-am extins în acest an, trebuie să continue

Marcel Ciolacu a infirmat astfel informațiile apărute în spațiul public, potrivit cărora acest program s-ar amâna din lipsă de fonduri. De altfel, premierul a mai spus, în aceeaşi şedinţă de Guvern, că niciunul dintre programele esenţiale nu va fi întrerupt.

Cu toate că proiectul președintelui „România Educată” prevedea extinderea acestui program pentru un milion de elevi, acum, el ajunge în acest moment la mai puţin de 200.000 de elevi.

„Și legat de obiective majore, pentru că ne apucăm de construcția bugetului pe 2024, rog toți miniștrii să-și prioritizeze proiectele, nu vom renunța la nici un program important. De exemplu, Programul Masă caldă în școli, pe care l-am extins în acest an, trebuie să continue. Și o rog pe doamna ministru al Educației să dimensioneze corect pentru 2024 acest program esențial mai ales pentru copiii din zone vulnerabile”, a spus Marcel Ciolacu în ședința de Guvern, potrivit România TV.

Citeşte şi: Guvernul a decis! A fost adoptată ordonanța de urgență pentru stoparea creșterilor salariale ale bugetarilor de către șefii instituțiilor de stat

În aceeaşi şedinţă de Guvern, premierul Ciolacu a ţinut să-i asigure pe primari că vor primi fondurile necesare achitării facturilor deja emise şi continuării proiectelor de investiţii.

„Totodată, astăzi venim și dovedim concret cum, ținând sub control cheltuielile statului prin ordonanța cu măsuri fiscal-bugetare, ne asigurăm că proiectele de investiții publice importante pot continua. Aprobăm prin memorandum derogările necesare pentru ca autoritățile centrale și, mai ales, locale să poată face plăți în special pentru Programul național de construcții de interes public derulat de Compania Națională de Investiții și Programul național Anghel Saligny. Le-am promis asta primarilor, este firesc să nu periclităm munca lor din întregul an. Deci ne ținem de cuvânt! Le asigurăm fonduri pentru plata facturilor restante și garanția ca pot deconta plăți în continuare!”, a mai spus premierul.

Citeşte şi: Avertisment din partea directorului ASSMB: Nu mai sunt medici în spitale! „Guvernul, care trebuie să protejeze sănătatea publică, o pune în pericol”