- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Europenii sunt amenințați că nu vor putea supraviețui fără gazul rusesc. Anunțul Gazprom

12 Oct, 17:00 • Bumbeneci Diana
Liderii Gazprom susțin că Europa nu va putea face față iernii fără gazul rusesc. Anunțul a fost făcut astăzi, de șeful companiei gigant.
Europenii sunt amenințați că nu vor putea supraviețui fără gazul rusesc. Anunțul Gazprom

Gazprom susține că Europa nu se va descurca fără gazele rusești. Liderul gigantului rus Gazprom, Alexei Miller, a făcut astăzi noi declarații prin care a transmis că „nu există nicio garanție” că Europa poate supraviețui iernii dacă renunță la gazul rusesc, afirmând că Germania are stocuri de gaz pentru cel mult două luni și jumătate. Restul țărilor nu au același stoc, iar iarna se anunță una crâncenă.

Gazprom susține că Europa nu se va descurca fără gazele rușilor

Acesta a făcut declarațiile la conferința Russia Energy Week de la Moscova. Prezent la eveniment, șeful Gazprom a avertizat Europa cu privire la consecințele renunțării la gazul rusesc, afirmând că nu există „nicio garanție” că țările din spațiul european vor putea trece cu bine de iarnă pe baza capacității actuale de stocare a gazului.

În același timp, Miller a mai explicat că gazele din depozitele subterane ale Germaniei vor fi suficiente pentru două luni, până la două luni și jumătate, potrivit SkyNews. Rusia a tăiat anterior conducta paralelă Nord Stream 1, aflată în centrul unui conflict energetic cu Europa.

Citește și: Vrei să cumperi cartofi cu 1 leu kilogramul? Iată locul din România în care încă mai este posibil acest lucru

Europenii sunt amenințați că nu vor putea supraviețui fără gazul rusesc. Anunțul Gazprom
Europenii sunt amenințați că nu vor putea supraviețui fără gazul rusesc. Anunțul Gazprom

În această situație deloc mulțumitoare, Moscova a învinovățit problemele tehnice pentru această oprire, însă liderii europeni au numit-o o încercare de a-i diviza în legătură cu sprijinul lor pentru Ucraina. Scăderea livrărilor de gaz rusesc a dus la creșterea prețurilor și a inflației, presând guvernele să ajute la reducerea facturilor la energie foarte mari pentru gospodării și întreprinderi.

Vladimir Putin a mai anunțat că avarierea gazoductelor Nord Stream este un „act de terorism internaţional” de care profită SUA, Polonia şi Ucraina, a declarat miercuri, la o conferinţă pe teme energetice. Tot el a spus că Rusia ar putea redirecţiona gazele pentru Nord Stream către Marea Neagră şi ar putea chiar crea un hub major de gaze pentru Europa în Turcia.

Te-ar mai putea interesa: Zahărul, cartofii și energia au ajuns la prețuri istorice. Cu ce scumpiri se confruntă românii în această perioadă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult