- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Gabriela Firea vrea să schimbe mentalitatea românilor: ”30% femei pe liste la alegerile locale şi în consiliile de administraţie ale companiilor de stat!”

18 Oct, 11:34 • Bucătaru Gabriela
Gabriela Firea a depus împreună cu liderul PSD, Marcel Ciolacu un proiect de lege privind obligaţia de a asigura în proporție de 30% prezența femeilor pe listele la alegerile locale şi în consiliile de administraţie ale companiilor de stat.
Gabriela Firea vrea să schimbe mentalitatea românilor: ”30% femei pe liste la alegerile locale şi în consiliile de administraţie ale companiilor de stat!”

Gabriela Firea și Marcel Ciolacu vor să schimbe mentalitatea românilor și să le ofere femeilor locul cuvenit în societate. În acest sens, social- democrații au depus marți, în Parlament un proiect de lege privind obligaţia de a asigura  prezența femeilor pe listele la alegerile locale şi în consiliile de administraţie ale companiilor de stat în proporție de 30%.

Citește și Gabriela Firea:„Traficul de persoane şi de copii este încă un fenomen îngrijorător în România. S-au făcut eforturi considerabile pentru a reduce numărul cazurilor”

”30% femei pe liste la alegerile locale şi în consiliile de administraţie ale companiilor de stat! Schimbăm mentalităţi şi arătăm că doamnele merită şi pot mai mult. Avem nenumărate exemple de femei de succes în afaceri, politică sau administraţie, este momentul ca egalitatea de şanse să nu rămână doar o vorbă în discursuri motivaţionale, ci o regulă clară şi corectă, de secol 21”, a scris Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

Dacă proiectul de lege va fi adoptat, trei din zece propuneri pe listele electorale vor fi rezervate, obligatoriu, femeilor.

”Prin această propunere legislativă, femeile vor ocupa 30% din locurile de pe listele de candidaţi ale partidelor politice, la alegerile locale. Aşadar trei din zece propuneri pe listele electorale vor fi rezervate, obligatoriu, femeilor.  Ne-am consultat pe acest subiect şi am colaborat cu multe organizaţii şi asociaţii care militează şi susţin drepturile doamnelor. Ne-am sfătuit îndeaproape cu membrele CONAF – Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin, condusă de Cristina Chiriac”, a mai spus ministrul Familiei.

Gabriela Firea își dorește ca prin acest proiect să schimbe unele percepţii bine împământenite pe plaiurile mioritice şi vrea să le scoată din cap românilor că locul femeii este la cratiță.

”Doar aşa putem să modificăm unele percepţii care sunt îngrijorătoare. De exemplu, 6 din 10 români consideră că locul unei femei este în bucătărie, iar 8 din 10 români cred că cel mai important rol al femeii este să aibă grijă de casă şi copii. Desigur că sunt roluri extrem de onorante pentru doamne, însă femeile pot să se ocupe extrem de atent şi de familie şi să aibă şi o carieră de succes!  Aceste date sunt oficiale, cuprinse în proiectul „România Durabilă” din Strategia Naţională pentru Dezvoltare Durabilă a României 2030.

Citește și Gabriela Firea: „Violența domestică este intolerabilă, iar victimele trebuie protejate!” Doar în primele 6 luni ale acestui an au existat 33.000 de victime