- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Incompetență fără precedent la Primăria Sectorului 1. Clotilde Armand a reușit să atragă doar 0.5% din fondurile UE pentru București în 2020 – 2024

12 Apr, 13:48 • Fundeanu Madalina
Primăria condusă de Clotilde Armand a atras doar 0,5% din fondurile UE pentru București în 2020 – 2024. Aceste cifre arată gradul de incompetență pe care Clotilde Armand a dovedit-o pe toată durata acestui mandat.
Incompetență fără precedent la Primăria Sectorului 1. Clotilde Armand a reușit să atragă doar 0.5% din fondurile UE pentru București în 2020 – 2024

Cifrele privind absorbția fondurilor UE din Politica de Coeziune demonstrează gradul de incompetență pe care Clotilde Armand a dovedit-o pe toată durata acestui mandat. Primarul Sectorului 1 din București a reușit să atragă un procent de doar 0,5% din fondurile UE pentru București în perioada 2020 – 2024, potrivit unui comunicat transmis de PNL.

Clotilde Armand, incompetență fără precedent!

Din totalul de 754,8 milioane de lei, care reprezintă aproximativ 151 milioane euro, care au fost atrași de toate sectoarele din București în perioada 2020 – 2024, doamna Clotilde Armand a reușit „performanța” de a atrage doar 3,9 milioane de lei, adică doar 780.000 de euro.

Acest lucru înseamnă că, în mandatul doamnei Clotilde Armand, Primăria Sectorului 1 a atras doar 0,5% din totalul fondurilor UE din Politica de Coeziune atrase de toate sectoarele.

Făcând o comparație, pentru a înțelege gradul exact de incompetență al doamnei primar, Sectorul 3 a atras 355,3 milioane de lei, iar Sectorul 6 – 186,5 milioane de lei. Până și Primăria Sectorului 5 a fost de trei ori mai eficientă!

Ai mai putea citi și: Surprize în cel mai nou sondaj înainte de alegerile europarlamentare. PSD-PNL pe locul 1, cu doar o treime din voturi

Clotilde Armand a atras doar 0,5% din fondurile UE
Clotilde Armand a atras doar 0,5% din fondurile UE

Ce se putea face cu banii pe care doamna Armand nu i-a atras din Politica de Coeziune? Iată câteva exemple:

  • Reabilitarea termică a blocurilor și a lifturilor
  • Creșe pentru copii
  • Centre sociale pentru copii și bătrâni
  • Modernizarea stațiilor de autobuz și integrarea cu celelalte sectoare ale Bucureștiului
  • Puncte de colectare selectivă a deșeurilor
  • Stații de încărcare pentru mașinile electrice

Bineînțeles, lista proiectelor care puteau fi finanțate prin fondurile UE poate continua și s-ar fi găsit suficiente proiecte utile dacă doamna Armand ar fi fost interesată de calitatea vieții cetățenilor.

„Mai mulți bani europeni în Sectorul 1 ar însemna o economie mai puternică și un nivel de trai mai ridicat. Eterna scuză a doamnei Armand că n-a făcut nimic din cauză că a blocat-o consiliul nu funcționează în realitate pentru că i-au fost aprobate peste 700 de hotărâri de consiliu local și cu siguranță nu funcționează în cazul fondurilor europene, unde singura responsabilitate pentru atragerea lor este a primarului și a echipei sale.

Este o rușine că doamna Armand are aceste rezultate dezastruoase – 0,5% din fondurile UE disponibile. Sectorul 1 are nevoie de o schimbare urgentă, iar aceasta este echipa PNL-PSD!”, a declarat George Tuță, candidatul alianței PNL-PSD la Primăria Sectorului 1.

Vezi și: Decizie radicală pe scena politică! Lista completă a candidaților PSD-PNL la alegerile europarlamentare 2024