- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Klaus Iohannis, reacție la varianta rotativei la Cotroceni: „Nu cred că poziția de președinte se ia la masa verde”

01 Feb, 11:55 • Fundeanu Madalina
Președintele României, declarații despre varianta rotativei propusă în ultimele zile la Cotroceni. Klaus Iohannis a spus că funcţia de preşedinte „nu se ia la masa verde".
Klaus Iohannis, reacție la varianta rotativei la Cotroceni: „Nu cred că poziția de președinte se ia la masa verde”

Klaus Iohannis, preşedintele României, a reacţionat cu privire la varianta propusă în ultimele zile ce vizează o rotativă la Cotroceni, la fel ca şi în cazul funcţiei de premier, şi a spus că funcţia de preşedinte „nu se ia la masa verde”, conform informațiilor transmise de Antena 3 CNN.

Klaus Iohannis, despre varianta rotativei propusă în ultimele zile

Președintele României, Klaus Iohannis, a comentat zvonurile privind o eventuală înțelegere între partidele de guvernare pentru susținerea în comun a unor candidați în următoarele două cicluri electorale pentru Palatul Cotroceni.

„Nu cred că poziția de președinte se ia la masa verde”, a spus Iohannis.

Președintele României a dezvăluit că, în principiu, este de acord cu comasarea unor alegeri. Șeful statului a cerut ca decizia să se ia foarte repede.

„Discuția este legitimă pentru că patru rânduri de alegeri e foarte, foarte greu de gestionat. Ar fi o soluție să fie comasate, cum va gestiona coaliția aceste chestiuni, vom vedea. Nu e treaba președintelui să se implice în negocierile coaliției de guvernare, dar trebuie să se ia o decizie foarte repede”, a declarat Klaus Iohannis.

Te-ar putea interesa și: Marcel Ciolacu, detalii legate de rocada președinților PSD și PNL la Cotroceni. Ce se va întâmpla cu alegerile în 2024

Președintele României, Klaus Iohannis
Președintele României, Klaus Iohannis

Președintele a comentat și zvonurile privind o eventuală negociere între PSD și PNL pentru realizarea unei rotative de câte cinci ani la Palatul Cotroceni.

„Eu cred că pozița de președinte nu se ia la masa verde”, a transmis Iohannis.

Presedintele Romaniei a făcut declarațiile, astăzi, la Bruxelles, înainte de participarea la Consiliul European.

Ce crede președintele despre comasarea alegerilor

Comasarea alegerilor europarlamentare cu locale ar fi o soluție bună, din punctul de vedere al președintelui Klaus Iohannis, fiind de părere că patru rânduri de alegeri sunt greu de gestionat în jumătate de an, potrivit știripesurse.ro.

„Eu știu că există o discuție în coaliția de guvernare pentru a găsi soluția. Discuția este legitimă fiindcă patru rânduri de alegeri în jumătate de an este foarte greu de gestionat și atunci ar fi o soluție ca anumite alegeri să fie comasate pentru a avea efectiv mai puține rânduri de alegeri.

Cum va gestiona Coaliția aceste chestiuni vom vedea, nu este treaba președintelui să se implice în negocierile Coliției de guvernare pentru astfel de chestiuni, însă o decizie ar fi bine să se ia cât mai repede”, a declarat șeful statului.

Vezi și: Guvernul a scos carnea tocată din lista alimentelor plafonate. Iată produsele ce vor rămâne la ofertă