- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

LIVE. Cătălin Cîrstoiu, declarațiile momentului după ce a fost desemnat candidatul coaliției PSD-PNL pentru Primăria Capitalei

20 Mar, 21:00 • Adrian Popovici
Cătălin Cîrstoiu dă primul său interviu de când a fost prezentat de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă drept candidatul coaliției PSD-PNL la Primăria Capitalei.
LIVE. Cătălin Cîrstoiu, declarațiile momentului după ce a fost desemnat candidatul coaliției PSD-PNL pentru Primăria Capitalei

Medicul a explicat că a acceptat să candideze deoarece consideră că este momentul în care România are nevoie de o transformare profundă. În ceea ce privește susținerea pe care o primește din partea coaliției PSD-PNL, el a subliniat că a găsit puncte comune de abordare a problemelor pe care le-a găsit în cele două domenii în care activează: sănătatea și educația.

Cătălin Cîrstoiu a declarat că are multe în comun cu cei doi lideri din coaliție și că se înțelege la fel de bine cu cei doi.

Atunci când a fost întrebat de ce a ales să renunțe la cariera sa, candidatul coaliției a vorbit despre problemele pe care le-a văzut în viața de zi cu zi. El a dat exemplul traficului din Capitală, despre care consideră că trebuie remediat.

În ceea ce privește soluțiile pe care le propune pentru traficul din Capitală, acesta a vorbit despre sistemul de semafoare inteligente, Cătălin Cîrstoiu a explicat faptul că acesta a fost implementat incomplet, aproximativ 60-65%. El a vorbit și despre sincronizarea semafoarelor, implementarea benzilor și sensurilor unice.

Cătălin Cîrstoiu a declarat că nu își dorește să fie ca cei care au ocupat poziția de primar general. El a făcut trimitere la cariera sa de medic și a explicat că în ambele cazuri este nevoie de sinceritate, explicând faptul că uneori trebuie să dea și vești rele. Din această cauză el consideră că este nevoie să le explice cetățenilor care sunt problemele Capitalei și să care sunt pașii care trebuie să fie urmați.

„Dincolo de politică sunt medic”, a repetat Cătălin Cîrstoiu.

Cîrstoiu a declarat faptul că consideră Bucureștiul ca fiind un pacient în „stare gravă” și că aceasta abordarea pe care vrea să o aducă și în administrația locală. Din această cauză el a subliniat faptul că își dorește să consolideze o echipă în jurul său, lucru pe care consideră că Nicușor Dan nu l-ar fi realizat. El a vorbit și despre relația cu actualul primar și a explicat că deși consideră că acesta este un „om de bună credință” și un „om extrem de inteligent”.

În ceea ce privește lipsa notorietății sale publice, Cîrstoiu a subliniat faptul că nu a avut timp pentru aparițiile la TV și a pus acest lucru pe seama activității pe care a depus-o ca medic și ca profesor universitar.

Cătălin Cîrstoiu a vorbit și despre Gabriela Firea, una dintre figurile publice luate în calcul pentru poziția de candidat al PSD pentru Capitală. Aceasta i-a transmis că nu trebuie să pornească de la ideea că Bucureștiul s-a confruntat cu probleme majore în ultimii ani și că trebuie să „reia proiectele bune” rămase la PGMB”.

El a explicat că va prelua unele dintre proiectele fostului primar general, printre acestea numărându-se și Planul Urbanistic General și că în curând își va prezenta echipa cu care vrea să conducă Capitala.

Alianța PSD-PNL care ar putea să îi ofere un Consiliu General favorabil, îi oferă un context favorabil în care să continue proiectele deja începute și chiar să anunțe unele noi. În plus, el a subliniat că pentru ca activitatea Primăriei să se desfășoare în mod optim este nevoie bunăvoința autorităților, inclusiv din partea Guvernului.

Candidatul PSD-PNL a vorbit și despre relația sa cu Traian Băsescu, fostul președinte și primar al Bucureștiului declarând recent că îl va susține pe Nicușor Dan. În plus, acesta i-ar fi oferit o serie de argumentele prin care încerca să îl convingă să nu facă acest pas. Cătălin Cîrstoiu a explicat că consideră că fostul președinte are dreptul la opinia sa și că va continua pe drumul pe care l-a ales.

Cîrstoiu se consideră un exponent al coaliției și a subliniat faptul că nu ia în calcul intrarea într-un partid politic.

Știrea inițială

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD - PNL pentru Primăria Generală a Capitalei. Foto Facebook
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD – PNL pentru Primăria Generală a Capitalei. Foto Facebook

Cătălin Cîrstoiu, candidatul anunțat de coaliția PSD – PNL pentru Primăria Generală a Capitalei dă primul său interviu de la prezentarea sa de la prezentarea sa oficială, transmite Antena 3 CNN. Medicul vorbește despre candidatura sa, dar și despre planurile pe care le are pentru Capitală.

Anunțul candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă la care acesta a fost prezent alături de președinții PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, precum și de liderii organizațiilor din București ale celor două partide: Gabriela Firea și Sebastian Burduja.

Cătălin Cîrstoiu nu se condiseră „un candidat de sacrificiu” și a explicat că a intrat în competiție convins că poate câștiga această cursă electorală.

Citește și: Primele declarații ale lui Cătălin Cîrstoiu după ce a fost desemnat candidat comun PSD-PNL pentru Primăria Capitalei! „Faptul că sunt aici, spune totul”