- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Marcel Ciolacu, anunț major despre candidatura la alegerile prezidențiale 2024. „Acum am o provocare”

05 Apr, 21:17 • Adrian Popovici
Marcel Ciolacu a explicat recent că încă nu a luat o decizie despre candidatura la prezidențiale și că orice discuție pe tema asta va avea loc după alegerile europarlamentare și locale.
Marcel Ciolacu, anunț major despre candidatura la alegerile prezidențiale 2024. „Acum am o provocare”

Pe măsură ce se apropie alegerile prezidențiale și marile forțe politice din România încă nu și-au anunțat candidații pentru prima funcție în stat, clas politică și public devin din ce în ce mai nerăbdători în așteptarea unor anunțuri în acest sens. În acest context, Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social-Democrat a vorbit despre o posibilă candidatură la Cotroceni, transmite News.ro.

O candidatură din partea lui Marcel Ciolacu este luată în calcul și chiar așteptată în anumite cercuri, dată fiind poziția sa la conducerea social-democraților, dar și poziția de premier pe care o are în acest moment.

În timpul unei vizite în teritoriu, Marcel Ciolacu a vorbit despre posibila sa candidatură la prima poziție în stat și a explicat faptul că, momentan, nu știe dacă va face un astfel de pas. După cum a explicat liderul social-democraților, acum trebuie să se confrunte cu provocările pe care le aduce funcția de premier.

În plus, Marcel Ciolacu a mai explicat faptul că printre responsabilitățile sale se numără și alianța electorală dintre PSD și PNL, explicând faptul că are o provocare de a duce această coaliţie electorală într-o alianţă electorală pentru Europa, fiindcă, repet, ne trebuie un partner”.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu e

Ce spune Marcel Ciolacu despre candidatura la prezidențiale?

„Trebuie să ne învăţăm foarte bine lecţiile din trecut ca să putem construi un viitor mult mai bun. Nu ştiu dacă voi candida pentru funcţia de preşedinte al României. Ce ştiu este că acum am o provocare mult mai mare, cea de prim-ministru al României, am o provocare de a duce această coaliţie electorală într-o alianţă electorală pentru Europa, fiindcă, repet, ne trebuie un partner”, a declarat Ciolacu, vineri la Conferinţa judeţeană extraordinară a PSD Vaslui.

La conferința de presă după evenimentul PSD, Marcel Ciolacu a declarat faptul că, așa cum a declarat alături de Nicolae Ciucă, președintele PNL, la depunerea listei de candidați pentru alegerile europarlamentare, discuția despre candidatura la Cotroceni va avea loc după 10 iunie.

„Am şi spus. Am spus şi azi dimineaţă, atunci când am fost cu domnul Ciucă să înscriem alianţa electorală, că lucrul acesta o să îl vorbim după data de 10 iunie”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Citește și: 4 femei pe lista la europarlamentare. Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, declarații de ultimă oră

Te-ar putea interesa și: Două mari proiecte debutează în infrastructura din România. Marcel Ciolacu: „Este o lucrare care va debloca semnificativ traficul de pe un drum național”