- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Marcel Ciolacu: „Desemnarea lui Cătălin Cîrstoiu pentru a candida la Primăria Capitalei a fost soluția optimă”

20 Mar, 13:31 • Fundeanu Madalina
Liderii PSD și PNL au lansat, miercuri, la Palatul Parlamentului, candidatul comun la Primăria Capitalei. Marcel Ciolacu spune că desemnarea lui Cătălin Cîrstoiu a fost cea mai bună soluție.
Marcel Ciolacu: „Desemnarea lui Cătălin Cîrstoiu pentru a candida la Primăria Capitalei a fost soluția optimă”

Marcel Ciolacu

a mărturisit că nu s-a certat cu Gabriela Firea și că a înțeles „entuziasmul tineresc” al lui Sebastian Burduja, dar că desemnarea lui Cătălin Cîrstoiu pentru a candida la Primăria Capitalei a fost soluția optimă.

Liderii PSD și PNL Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au lansat, miercuri, la Palatul Parlamentului, candidatul comun la Primăria Capitalei, în persoana managerului Spitalului Universitar, dr. Cătălin Cîrstoiu.

Marcel Ciolacu spune că desemnarea lui Cătălin Cîrstoiu pentru a candida la Primăria Capitalei a fost cea mai bună soluție

„O să încerc să nu am un discurs politic, cu toate că sunt președintele PSD și prim-ministru. Eu m-am săturat să văd explicații de ce nu se poate. Când se apropie alegerile, vin politicienii în fața românilor și încep să explice cum adversarii politici le-au tăiat aripile și ei aveau o viziune extraordinară și voiau să facă multe. Sunt excepții întotdeauna și, cum spunea doamna Gabriela Firea și domnul Sebastian Burduja, cei trei primari de sector pe care nu i-am văzut până acum plângându-se la televizor să spună ce nu pot să facă. Cu adevărat, au spus că ar fi putut face mai mult.

Oameni buni, vorbim de Capitala României, vorbim de București, vorbim de un primar general care trebuie să coordoneze o echipă, care trebuie să fie un manager și un catalizator al oamenilor performanți din toate domeniile. Vorbim de un primar general care trebuie să fie căutat și să primească vizite ale altor primari europeni și, de ce nu, mondiali. Nu am văzut acest lucru până acum.

Citește și: Primele declarații ale lui Cătălin Cîrstoiu după ce a fost desemnat candidat comun PSD-PNL pentru Primăria Capitalei! „Faptul că sunt aici, spune totul”

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

După 32 de ani de la Revoluție, vedem în continuare cum se fac drumuri, cum nu avem căldură, cum vorbim de termoficare, cum vorbim de fiecare copac din pădure, dar pierdem perspectiva. De cât timp sunt prim-ministru, nu m-a căutat niciodată primarul general al Capitalei.

L-am întrebat pe domnul Simonis, președintele Camerei, dacă dânsul a fost căutat de primarul general al Capitalei. Mi-a spus că nu l-a căutat niciodată. Ce poți să construiești? Dacă domnul primar general ar fi venit la mine, categoric că, împreuna cu echipa guvernamentală, am fi căutat soluții”, a declarat Marcel Ciolacu.

El spune că moștenirea după mandatul lui Nicușor Dan este „un București fără un program, fără o perspectivă”.

„Singurele lucruri cu care se laudă sunt proiectele doamnei Firea. Sunt ferm convins că doamna Firea ar fi început lucrurile mult mai repede, având experiență administrativă. Am văzut entuziasmul tineresc al dlui Burduja… Dar la fel ca acum doi ani și ceva, am creat o stabilitate și o perspectivă. Nu m-am certat cu dna Firea. Au fost de acord să facem o echipă și să venim cu un program administrativ”, adaugă Ciolacu.

Liderii PSD și PNL Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au lansat, miercuri, la Palatul Parlamentului, candidatul comun la Primăria Capitalei, în persoana managerului Spitalului Universitar, dr. Cătălin Cîrstoiu.

Vezi și: Anunț major privind pensiile și salariile românilor! Céline Gauer: România ar putea pierde miliarde de euro din PNRR