- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Marcel Ciolacu, ultimele declarații privind candidatura sa la alegerile prezidențiale din 2024. „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga”

27 Apr, 14:12 • Fundeanu Madalina
Marcel Ciolacu, despre posibila candidatură la alegerile prezidențiale din acest an. Premierul a spus că după 20 de ani, ar fi cazul să avem un preşedinte „mai de stânga”.
Marcel Ciolacu, ultimele declarații privind candidatura sa la alegerile prezidențiale din 2024. „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga”

Șeful social-democraților, Marcel Ciolacu, a făcut un nou anunț cu privire la candidatura sa la prezidenţiale, în funcţie de rezultatul alegerilor comasate – locale şi europarlamentare – din 9 iunie. Acesta a spus că după 20 de ani, ar fi cazul să avem un preşedinte „mai de stânga”, conform News.ro.

Marcel Ciolacu, despre posibila candidatură la alegerile prezidențiale din acest an

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a fost întrebat sâmbătă la Prima TV, de ce se teme să-şi asume candidatura la alegerile prezidenţiale.

„Haideţi să vedem după data de 9 iunie! Să vedem rezultatele. Eu de când sunt la PSD, cu toate că mi-a cântat prohodul toată lumea de la început, am câştigat alegerile locale, am câştigat şi alegerile parlamentare. În orice stat din lumea aceasta, câştigătorului preşedintele îi dă primul mandatul (pentru a forma guvernul – n.r.). Aţi văzut ce s-a întâmplat în Olanda, Spania, Polonia, Portugalia, peste tot, mai puţin în România.

Am văzut şi nota de plată după acel guvern făcut pe picior după catastrofele lui Cîţu şi Orban. Părerea mea e că, după 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Eu îmi doresc un preşedinte care să ne ducă într-o adevărată normalitate, într-un echilibru, să aibă capacitatea de a se desprinde de jocul politic şi de a face din acea funcţie o reprezentare internaţională, cum ne-o dorim cu toţii”, a răspuns Marcel Ciolacu.

Ai mai putea citi: Marcel Ciolacu dezvăluie când se va putea circula pe cea mai așteptată autostradă din România! „Se vor da în folosinţă în jur de 147 kilometri”

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Chestionat dacă Mircea Geoană ar putea fi preşedintele descris, Marcel Ciolacu a spus că este posibil posibil, dar să vedem cine candidează.

„Sunt ferm convins că va candida. Nu suport ipocrizia. Nu suport jocul dublu de a vinde adevărul altfel decât e. După ce ai fost preşedintele unui partid, nu poţi să spui că eşti independent. De exemplu, domnul Ciucă nu mai este preşedintele PNL şi apoi să spună: ”Domnule, ştiţi, sunt candidat independent la preşedinţie”. Independent de cine? Ce nu mi-a plăcut deloc chiar a fost: ”Domnule, ştiţi eu sunt pe persoană fizică la NATO”.

Cum adică? La acest nivel, dumneavoastră credeţi că nu s-a vorbit cu preşedintele Iohannis? Credeţi că nu s-a vorbit cu toate serviciile din România şi cu tot statul român? Cum să ajungi într-o asemenea funcţie fără să fii susţinut? E ceva de noaptea minţii, eu n-am auzit până acum o asemenea abordare”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Vezi și: Alegeri europarlamentare și locale 2024. Măsurile și condițiile stabilite de BEC pentru votul cu urna specială