- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, anunţă noi creşteri salariale după majorarea de 5%: „Vor exista majorări, în acord cu ce permite bugetul”

30 Jan, 15:53 • Russo George
Simona Bucura-Oprescu, a vorbit recent despre majorările de salarii pentru bugetari, explicând faptul că angajații din sistemul bugetar ar putea primi măririle cerute, în cadrul unei anvelope totale de 15%, însă doar după o analiză atentă.
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, anunţă noi creşteri salariale după majorarea de 5%: Vor exista majorări, în acord cu ce permite bugetul

Declaraţiile Simonei Bucura-Oprescu vin după solicitările de majorări venite în ultimele luni din partea angajaţilor de la stat, iar ministra Muncii spune că există în prezent discuții cu sindicatele și patronatele și sunt șanse pentru majorarea salariilor bugetarilor cu 15%.

„Este foarte important ca toate categoriile din sectorul bugetar să știe că ne ținem de cuvânt.

Toate angajamentele pe care le-am luat au fost realizate. Încercăm să găsim soluții, astfel încât să existe armonie între ceea ce permite bugetul României și nevoia de echitate în sistemul de salarizare”, a spus Bucura-Oprescu.

Discuțiile cu sindicatele și patronatele continuă, a explicat demnitarul. „Și eu m-am întâlnit cu reprezentanții celor de la Sanitas, pentru partea de asistență socială. Înțelegem nevoia pe care aceștia o au.

Simona Bucura-Oprescu: „Salariile bugetare au mai crescut cu încă 5%”

După cum Guvernul s-a angajat în cadrul discuțiilor purtate până acum, vor exista majorări și pentru aceștia, în prima parte a acestui an, care să fie într-o anvelopă totală de 15%, în acord cu ceea ce permite bugetul și în ideea de a încerca treptat să ajungem într-o zonă de echitate și în sistemul public”, a promis ministrul Muncii.

Citeşte şi:  Guvernul îndeplinește promisiunile făcute fermierilor. Ministrul Agriculturii: Au început procedurile pentru acordarea ajutorului de 100 de euro/ ha, pentru sectorul vegetal

Salariile bugetare s-au majorat cu 10%, de la 1 ianuarie 2023, faţă de nivelul pe care îl aveau în luna decembrie a anului 2022, conform Agerpres.

La începutul anului acesta, conform Legii bugetului, salariile bugetare au mai crescut cu încă 5%, cu excepţia profesorilor, care au crescut cu 13%, conform Digi24. În România, sunt 1,276 milioane de bugetari.

„Ministerul Muncii lucrează la noua lege a salarizării. Într-o mare măsură, partea de dialog social cu angajatorii și cu sindicatele a fost făcută.

Doar cu cei din Educație nu m-am întâlnit de când am început eu mandatul strict pe legea salarizării, pentru că domniile lor au avut o negociere înainte de venirea mea la Minister. Intenționez ca săptămâna viitoare să ne întâlnim și cu aceștia.

Citeşte şi: România a atras tot mai mulți investitori din Polonia în 2023. Care sunt orașele către care aceștia s-au îndreptat