- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

O bancă importantă din România lansează carduri pentru nevăzători. Este o premieră pentru ţara noastră

25 Apr, 20:31 • Gherghe Marius
UniCredit devine prima bancă din România care introduce carduri cu funcții destinate persoanelor nevăzătoare, marcând o premieră în țară. În parteneriat cu Mastercard, UniCredit înlocuiește portofoliul său de carduri cu un nou design inclusiv, care include funcții tactile pentru persoanele cu deficiențe de vedere.
O bancă importantă din România lansează carduri pentru nevăzători. Este o premieră pentru ţara noastră

O bancă importantă din România lansează carduri pentru nevăzători. Această inițiativă face parte dintr-un proiect mai amplu al Grupului UniCredit de a face serviciile financiare mai accesibile și mai incluzive pentru toți clienții săi. Noua gamă de carduri, denumită Mastercard Touch Card™, va fi disponibilă treptat pentru toți clienții UniCredit din cele 12 țări europene în care bancă își desfășoară activitatea.

O bancă importantă din România lansează carduri pentru nevăzători

Alberto Palombi, Head of Group Payment Solutions, UniCredit, a subliniat importanța acestei inovații, evidențiind angajamentul băncii pentru un mediu financiar mai incluziv și mai durabil. Cardurile sunt fabricate folosind materiale certificate și includ elemente tactile, precum zimții laterali, care facilitează identificarea și utilizarea lor pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

„UniCredit și Mastercard sunt două companii concentrate puternic pe viitor. Parteneriatul nostru, care îmbină rețeaua de bănci europene și inovația UniCredit cu expertiza Mastercard în plățile cu cardul, ne permite să oferim o experiență simplă și fără probleme pentru toți clienții noștri europeni, care este, de asemenea, incluzivă și având la bază un produs durabil. Susținerea comunităților noastre înseamnă să ne asigurăm că toată lumea are acces la instrumentele financiare de care are nevoie.

Acesta este motivul pentru care suntem încântați să anunțăm utilizarea materialelor sustenabile certificate în producerea cardurilor noastre, precum și integrarea acestor elemente tactile ce vor facilita utilizarea cardurilor de către clienții nevăzători și cu deficiențe de vedere. Băncile au un rol esențial în modelarea unei lumi mai bune și acesta este un alt mod prin care dorim să le arătăm clienților noștri că suntem aici pentru a-i sprijini”, a transmis Alberto Palombi, citat de bugetul.ro.

Citeşte şi: Se dau 2.000 de lei pentru românii care cresc un tip de animal tot mai căutat. Cererea se depune până pe 30 iunie

Inițiativa vine în sprijinul unei părți semnificative a populației europene, cu peste 30 de milioane de persoane nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere. Această mișcare subliniază angajamentul UniCredit în promovarea unei societăți mai incluzive și fără bariere.

Citeşte şi: Semnal de alarmă pentru clienții unei bănci renumite. Milioane de români sunt vizați

Prin această inovație, UniCredit reafirmă poziția sa ca un lider în sectorul bancar românesc și evidențiază importanța adaptării continuă a serviciilor sale pentru nevoile diverse ale clienților săi.