- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Peste 250 de milioane de euro pentru microbuze electrice destinate elevilor, prin PNRR. Ciolacu: „Mai facem un pas în direcția unui sistem de învățământ modern”

12 Sep, 22:36 • Cornel Ghimeșan
Marcel Ciolacu a anunțat că acordă, prin PNRR, 250 de milioane de euro pentru achiziționarea de microbuze electrice pentru elevi.
Peste 250 de milioane de euro pentru microbuze electrice destinate elevilor, prin PNRR. Ciolacu: Mai facem un pas în direcția unui sistem de învățământ modern

Premierul Ciolacu a fost prezent la ceremonia de semnare a unor contracte finanțate prin PNRR pentru achiționarea microbuzelor destinate transportului elevilor.

Șeful PSD a anunțat că cei 250 de milioane de euro alocați prin PNRR vor fi folosiți pentru achiziționarea a peste 1.200 de microbuze electrice pentru elevi.

Citește și Statul dă vouchere de 5.000 de euro pentru români. Din 2024 va începe un nou program de sprijin pentru cei care vor să devină prosumatori

„Este o onoare pentru mine să fiu astăzi, la o zi de la începerea şcolii, gazda unui nou eveniment care priveşte educaţia din România. În urmă cu o lună şi jumătate, pentru prima dată în istoria educaţiei din România s-a alocat o sumă impresionantă prin PNRR, peste 1 miliard de euro fără TVA, pentru dotarea a peste 5.600 de unităţi de învăţământ preuniversitare, inclusiv învăţământ dual.

Astăzi, mai facem un pas în direcţia unui sistem de învăţământ modern, accesibil tuturor copiilor şi tinerilor care învaţă aici în România. Astăzi, tot prin PNRR, alocăm încă 250 de milioane de euro fără TVA pentru achiziţionarea a peste 1.200 de microbuze electrice destinate transportului elevilor”, spune Marcel Ciolacu.

Ciolacu a punctat faptul că educația este o prioritate pentru guvernanți și că România poate progresa doar prin educație.

Citește și Ciucă: „Creşterea TVA duce la creşterea cu 0,5% a inflaţiei şi o scădere cu 0,1% a economiei”

„Educaţia este o prioritate, iar prin fiecare pas făcut şi dovedim acest lucru. România poate creşte doar prin educaţie, doar prin tineri pregătiţi, ţinând cont de cont de ceinţele pieţei muncii. Doar aşa această ţară se poate dezvolta.

Este de datoria noastră să asigurăm condiții decente pentru a învăța tuturor elevilor, indiferent de locul în care s-au născut, la țară sau la oraș, într-o zonă mai mult sau mai puțin dezvoltată economic. Mai mult însă, este tot de datoria noastră să îi ajutăm și să îi îndrumăm pentru a alege o carieră aici, în România. Doar așa, tinerii vor prefera să rămână, vor alege să-și construiască un viitor aici”, adaugă prim-ministrul Ciolacu.

Ciolacu, mesaj pentru profesori: „Este nevoie de implicare în clasă, nu la meditații”

Premierul a vorbit și despre meditațiile pe care le fac elevii în particular. Le-a cerut profesorilor „să-și facă meseria, așa cum trebuie să o facă”. „Este nevoie de implicare, în clasă, nu la meditații”, a punctat el.

„Aştept şi de la reprezentanţii sistemului de educaţie să întoarcă tot acest efort. Nu pentru mine, Marcel Ciolacu, nu pentru Guvernul pe care pentru moment în conduc, ci pentru tinerii români!

Simpla prezența în clasă nu este suficientă. Este nevoie de implicare în clasă, nu la meditații, și de îndrumare a tinerilor astfel încât, inclusiv din școală, aceștia să plece cu baze solide de cunoștințe și cu un sistem de valori bine definit.

Nu cer niciunui profesor să facă lucruri imposibile, sunt perfect conștient și de limitările existente încă în sistemul nostru de învățământ.

Le cer însă profesorilor să-și facă meseria, așa cum trebuie să o facă! Și nu am glumit când am spus că noua lege a salarizării va cuprinde un sistem prin care salariile vor reflecta, în mod corect, nu doar respectul cuvenit meseriei, dar și… performanța. Profesorii care muncesc, care își fac corect meseria, trebuie și vor fi răsplătiți”, încheie Ciolacu.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult