- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ciucă: „Creşterea TVA duce la creşterea cu 0,5% a inflaţiei şi o scădere cu 0,1% a economiei”

12 Sep, 22:30 • Constantin Cristina
Majorarea cotei TVA cu un procent duce la creşterea cu 0,5% a inflaţiei şi scăderea cu 0,1% a economiei. Iată declarațiile lui Nicolae Ciucă.
Ciucă: „Creşterea TVA duce la creşterea cu 0,5% a inflaţiei şi o scădere cu 0,1% a economiei”

Nicolae Ciucă, a declarat marți la Parlament că în discuţiile pe care le-a avut cu ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, nu era o opţiune a creşterii TVA deoarece orice creșterea a TVA cu un punct procentual duce la creşterea inflaţiei şi scădere economică, a transmis stiripesurse.ro.

Citește și: Ciolacu şi Ciucă negociază o alianţă PSD-PNL pentru alegerile din 2024. Vor candidaţi comuni la prezidenţiale, parlamentare şi locale

Ciucă: „Creşterea TVA duce la creşterea cu 0,5% a inflaţiei şi o scădere cu 0,1% a economiei”

„Nu am discutat cu Marcel Boloş astăzi. Ieri când am discutat era această opţiune de a nu creşte TVA”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

De asemenea, liderul PSD a fost întrebat dacă creșterea TVA ar aduce dezechilibre.

„Creşterea TVA este o măsură care trebuie privită, nu doar din perspectiva colectărilor de fonduri la buget, ci din perspectiva efectelor pe care le poate produce în economie şi am înţeles că orice punct de TVA duce la creşterea cu 0,5% a inflaţiei şi o scădere cu 0,1% a economiei”.

Ca atare, trebuie văzut şi ei sunt specialiştii care trebuie să ne spună care dintre măsuri este cea mai potrivită pentru noi. Un lucru este cert, după datele publicate de instituţiile de statistică şi din România şi cele europene, rezultă clar că România are un echilibru economic, şi-a menţinut o creştere, a menţinut investiţiile şi au crescut investiţiile şi pe semestrul 1. Ca atare, măsurile fiscale pe care le luăm trebuie să fie de o aşa natură încât să protejăm acest trend de stabilitate economică, să protejăm mediul de afaceri, să protejăm investiţiile”, a completat Ciucă.

Alte articole: Marcel Ciolacu cere profesorilor „Să-și facă meseria, în clasă, nu la meditații”