Știri politică

Reacția ministrului Muncii după ce PMP i-a cerut să nu mai plătească pensiile românilor în conturi deţinute la bănci austriece: ”Este o alegere personală”

12 Dec, 13:16 • Cornel Ghimeșan
Partidul Mișcarea Populară a cerut ministrului Muncii să nu mai plătească pensiile românilor prin bănci austriece. În replică, Marius Budăi, a spus că fiecare pensionar îşi alege singur banca la care să-i fie viraţi banii din pensii.
Reacția ministrului Muncii după ce PMP i-a cerut să nu mai plătească pensiile românilor în conturi deţinute la bănci austriece: ”Este o alegere personală”

Reacția ministrului Muncii după ce PMP i-a cerut să nu mai plătească pensiile românilor în conturi deţinute la bănci austriece. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a transmis duminică într-o intervenție telefonică, la România TV, că fiecare persoană alege banca la care vrea să-i fie viraţi banii din pensii, potrivit româniatv.net.

Citește și Vouchere sociale de 250 de lei. Ministrul Marius Budăi a anunţat în ce zi intră banii pe card în decembrie

PMB îl îndeamnă pe ministrul Muncii să boicoteze băncile austriece

Vicepreşedintele PMP, Gheorghe Baciu, a cerut într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Muncii, Marius Budăi, ca răspuns la votul negativ dat de Austria intrării României în Schengen, statulul român, respectiv Casa Naţională de Pensii, să nu mai vireze pensii în conturile deţinute de pensionarii români la BCR şi Raiffeisen Bank.

„În urma votului negativ dat de Austria admiterii României în Schengen, Partidul Mișcarea Populară vă cere să puneți capăt convențiilor încheiate de Casa Națională de Pensii Publice cu Banca Comercială Româna și cu Raiffeisen Bank pentru plata pensiilor românilor.

Dacă doriți cu adevărat să arătați Austriei că suntem serioși și că nu suntem dispuși să acceptăm tratamentul necorespunzător pe care îl primim, aveți prilejul să le trimiteți astfel austriecilor un mesaj puternic și să le arătați că acțiunile lor au consecințe.

Înțelegem că atât PSD cât și PNL îndeamnă românii să boicoteze firmele austriece, dar considerăm că statul român nu utilizează pârghiile pe care le are la dispoziție în relația cu aceste firme”, spune liderul PMP.

Gheorghe Baciu a mai transmis că „boicotul este o opțiune legitimă pe care o are fiecare cetățean care se simte jignit de atitudinea sfidătoare și arogantă a austriecilor, iar companiile austriece din România trebuie să simtă că există consecințe ale deciziei Vienei”.

„Atragem atenția asupra faptului că, în timp ce oamenii pot boicota companiile austriece, statul român are mecanisme și pârghii legale și instituționale mult mai puternice. Ministerul Muncii, de exemplu, poate să înceapă prin a nu mai plăti pensiile românilor prin băncile austriece. Să plătiți aceste pensii prin băncile românești.
Vreți să vă arătați, în calitate de ministru, demni în fața Austriei? Luați măsuri, treceți la acțiune. Nu rămâneți un simplu demagog.
Sperăm că veți lua în considerare propunerea PMP și veți acționa în consecință. Demonstrați Austriei că Guvernul României luptă pentru drepturile și interesele românilor cu toate instrumentele pe care statul le are la dispoziție”, a mai scris vicepreşedintele PMP Gheorghe Baciu.

În replică, ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat, la România TV, că fiecare pensionar îşi alege singur banca la care să-i fie viraţi banii din pensii.

„Relatia cu banca pentru ficare persoană este o alegere personală, nu a ministerului”, a spus Marius Budăi.

Citește și Întreaga fiscalitate din România ar trebui luată în discuție! Marius Budăi: „Da, discutăm despre taxarea pe muncă”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult