- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România își ia la revedere de la Schengen! Austria și Olanda au votat împotriva aderării

08 Dec, 15:51 • Cornel Ghimeșan
Austria nu vrea România în Schengen sub nicio formă! Ministrul de interne austriac a declarat înainte de începerea consiliului JAI că va vota împotriva extinderii Spațiului Schengen. Cu toate acestea, Croația are șanse mari să fie admisă.
România își ia la revedere de la Schengen! Austria și Olanda au votat împotriva aderării

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne a respins joi aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen, două voturi fiind împotrivă, în condiţiile în care era nevoie de unanimitate. Dintre cele 27 de ţări membre UE, Austria şi Olanda au votat împotrivă, cea din urmă menţionând că se opune doar aderării Bulgariei, conform unor surse concordante de la Bruxelles, care afirmă însă că discuţiile continuă pe tema aderării României şi Bulgariei.

Citește și: ULTIMA ORĂ: E oficial! Austria votează împotriva aderării României la Schengen!

Înainte de Consiliul JAI, Ministrul austriac de interne Gerhard Karner a declarat  că va vota împotriva extinderii Spațiului Schengen, reiternând poziția Austriei din ultimele săptămâni, conform Agerpres.

România își ia la revedere de la Schengen! Austria și Olanda au votat împotriva aderării
România își ia la revedere de la Schengen! Austria și Olanda au votat împotriva aderării

România nu are șanse la Schengen

„Am vorbit mai devreme cu colegii români. Cred că Austria își pune în joc reputația bună pe care o are în Europa de Est.  Astăzi voi vota contra extinderii Schengen cu România și Bulgaria. Este o greșeală ca un sistem care în multe locuri nu funcționează să fie extins. Anul acesta, în Austria, au fost 100.000 de treceri ilegale ale frontierei. Dintre aceștia, 75.000 nu erau înregistrați. Este o dovadă că sistemul nu funcționează”, a declarat Gerhard Karner, pentru presa austriacă, înaintea ședinței JAI.

Ulterior, Karner a ignorat jurnaliștii din România, prezenți la Bruxelles, care au încercat să îi adreseze câteva întrebări. Declarația acestuia a fost făcută cu doar câteva minute înainte de începerea Consiliului JAI, unde miniștrii de interne ai statelor membre vor discuta despre extindere Spațiului Schengen cu Croația, România și Bulgaria.

În curs de actualizare……

Alte articole: Austria se opune intrarii noastre în Schengen, dar construiește drumuri în Romania! Topul contractelor pe care Ministerul Transporturilor le derulează cu companii austriece

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult