- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Va fi Mircea Geoană următorul președinte al României? „Ar fi ciudat şi pentru mine, şi pentru oricine altcineva să facem altfel”

20 Oct, 16:25 • Fundeanu Madalina
Se poate ca Mircea Geoană să devină președintele României? Acesta a discutat despre o eventuală candidatură la preşedinţie vineri, la Cluj Napoca.
Va fi Mircea Geoană următorul președinte al României? „Ar fi ciudat şi pentru mine, şi pentru oricine altcineva să facem altfel”

Potrivit Agerpres

, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost întrebat vineri, la Cluj-Napoca, despre o eventuală candidatură la preşedinţie. Acesta a răspuns că momentan are de dus la capăt mandatul pe care îl are la NATO.

„Mulţumesc pentru întrebare, sunt aproape flatat că o primesc atât de des, dar vă spun cu aceeaşi seriozitate: am un job de făcut la NATO şi am toată intenţia să mi-l fac până în ultima secundă, cu profesionalism şi cu dedicaţie.

Ar fi ciudat şi pentru mine, şi pentru oricine altcineva să facem altfel. Când îmi termin mandatul, revin la Cluj şi puneţi aceeaşi întrebare şi vă voi spune atunci ce răspuns voi avea”, a răspuns Mircea Geoană, conform sursei citate.

Secretarul general adjunct al NATO a participat, vineri, la deschiderea anului academic la Şcoala Doctorală de Relaţii Internaţionale Şi Studii Europene a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi la lansarea proiectului Jean Monnet Chair „Green Deal and European Negotiations”.

Mircea Geoană
Mircea Geoană

Te-ar putea interesa și: Mircea Geoană, atac dur la adresa politicienilor români! „Avem politicieni, dar nu avem inteligenţă politică”

Mircea Geoană, prima opțiune pentru alegerile prezidențiale

Mircea Geoană, actual secretar general adjunct al NATO, este prima opţiune pentru alegerile prezidenţiale, din postura de candidat independent, având aproximativ un sfert din intenţiile de vot, conform datelor unui sondaj realizat de INSCOP, așa cum indică sursele Digi24. 

Variantele sondajului mai atestă faptul că George Simion este contracandidatul ideal în turul 2, unde ar pierde în fața posibililor oponenți. În plus, peste jumătate dintre cei chestionați spun că în mod sigur vor merge la vot.

La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale, cât de sigur sunteţi că aţi merge să votaţi ?”, rezultatele sondajului sunt următoarele: 16,9% au răspuns „sigur, nu”, iar 57,2% au răspuns „sigur, da”.

Din punct de vedere al opţiunilor pentru alegerile prezidenţiale, cele mai multe se îndreaptă către candidatul independent Mircea Geoană, atât în cazul respondenţilor care îşi exprimă preferinţa pentru candidaţii din listă, cât şi în cazul celor care îşi exprimă preferinţa pentru candidaţii din listă şi declară că merg sigur la vot.

În prima situaţie, Geoană ar fi votat de 25,3%, iar în cea de a doua, de 24,6%. Mircea Geoană este urmat, în ordine, de Marcel Ciolacu, George Simion, Nicolae Ciucă, Diana Şoşoacă, Cătălin Drulă, Dacian Cioloş, Kelemen Hunor.

Vezi și alte știri: Mircea Geoană: „E o decizie pe care aliaţii o iau, noi nu avem niciun fel de contribuţie la alegerea sau identificarea succesorilor noştri”