- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Venituri mai mari pentru veterani şi văduvele de război de anul viitor

22 Nov, 11:41 • Andrei Alina
Coaliţia de guvernare a decis luni creşterea indemnizaţiei pentru veterani şi pentru văduvele de război, a anunţat preşedintele PSD Marcel Ciolacu.
Venituri mai mari pentru veterani şi văduvele de război de anul viitor

Mai mulţi bani pentru veterani şi pentru văduvele de război de anul viitor. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, după şedinţa coaliţiei de guvernare, că s-a decis ca veteranii şi văduvele de război să primească indemnizaţii mărite. Majorarea este de aproximativ 30%, în condiţiile în care aceste indemnizaţii au fost îngheţate din 2018.

Citeşte şi: 2023 vine cu vești bune pentru elevi! De la 1 ianuarie vor crește și alocațiile!

Se va actualiza cu rata inflației indemnizația pentru veteranii și văduvele de război – aceste indemnizații fiind înghețate din anul 2018, creșterea fiind de aproximativ 30%”, a scris preşedintele PSD Marcel Ciolacu pe Facebook.

Citeşte şi: Creșteri de peste 50% la uleiul de cosum! Motivul pentru care prețul a explodat

PSD își reafirmă promisiunea făcută românilor în urmă cu un an, atunci când am intrat la guvernare, și anume că sprijinul pentru categoriile vulnerabile –  salariați, pensionari, copii – va continua atât timp cât PSD va fi la guvernare.

Pentru că acesta este motivul pentru care PSD a intrat la guvernare”, arată un comunicat PSD.

 

Punctul de pensie crește cu 12,5%! Seniorii cu venituri mici vor primi și ajutoare țintite pe lângă pensii

Premierul României a anunțat măsurile Coaliției privind creșterea pensiilor, inclusiv ajutoarele țintite pe care la va da Guvernul pe care îl conduce.

În ședința Coaliției de guvernare, care a avut loc în această seară, am decis următoarele: Pentru pensiile pe contributivitate, am decis creșterea punctului de pensie cu 12,5% începând cu data de 1 ianuarie 2023. Noua valoare a acestuia va fi, astfel, de 1.784 de lei. Totodată, anul viitor vom continua acordarea unui sprijin țintit pentru pensionarii cu pensii mici, astfel:  1.000 de lei pentru pensiile sub 1.500 de lei, 800 de lei pentru pensiile între 1.501 și 2.000 lei, respectiv 600 de lei pentru pensiile între 2.001 și 3.000 de lei. Sumele vor fi împărțite în două tranșe care se vor acorda semestrial pe parcursul anului 2023”, se arată într-un mesaj al lui Nicolae Ciucă pe Facebook.