- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Adamescu preia un proiect din Constanta, evaluat in 2008 la 13 mil. euro

26 Jan, 10:47 • Redactia DailyBusiness
Divizia de Real Estate a grupului TNG, impreuna cu antreprenorul general Baumeister, controlate de omul de afaceri Dan Adamescu, au preluat proiectul Central Apartments de la Westhouse Group, evaluat, in vara anului trecut, la peste 13 mil. euro.
Adamescu preia un proiect din Constanta, evaluat in 2008 la 13 mil. euro

Complexul Central Apartments situat aproape de bulevardul Tomis din Constanta, cuprinde 89 de apartamente de clasa medie spre lux. Oficialii TNG si Baumeister nu au facut publica valoarea tranzactiei si investitia in finalizarea proiectului.

Westhouse Group a oprit constructia proiectului din lipsa finantarii, in ultima parte din 2008.

Complexul se adauga altor proiecte din portofoliul TNG Real Estate pe segmentul dezvoltarilor imobiliare de pe piata din Romania, cum ar fi Hipodrom Residence si Green Bucov , ambele din Ploiesti. Impreuna cu antreprenorul general Baumeister, TNG Real Estate va finaliza constructia pana la sfarsitul lunii august.

Noul joint-venture va sustine investitia si va continua lucrarile de constructie incepute in trimestrul 4 al anului 2008.

TNG Real Estate si compania de constructii Baumeister fac parte din holdingul The Nova Group, alaturi de Astra Asigurari Uniqa, lantul Unirea Shopping Center, Medien Holding si altii.

Baumeister este in prezent antreprenor general pentru doua mari proiecte dezvoltate de Westhouse Group – Central Apartments si Corallia, ambele in Constanta. Compania s-a remarcat pe piata romaneasca pe segmentele de constructii de parcuri logistice, hale de productie, sedii de birouri si complexe comerciale, elemente de infrastructura si constructii edilitare.

Update- 17:20

Proiectul atrasese investitii de 2 mil. euro la data opririi constructiei

Dezvoltatorul imobiliar norvegian Westhouse a investit 2 milioane de euro in proiectul Central Apartments din Constanta, inainte sa decida oprirea constructiei din lipsa de finantare, in toamna anului trecut, au spus pentru DailyBusiness.ro reprezentantii Westhouse.

In acest moment, documentele legale privind transferul proprietatii sunt in curs de perfectare.

Clientilor care aveau contractate 25% din cele 89 de apartamente din proiect, in noiembrie 2008, le-au fost oferite incepand cu a doua parte a lunii noiembrie 2008 doua variante, aceea de transfer catre proiectul Corallia (detinut de Westhouse), ce se va livra in luna mai 2009 sau de returnare a avansului, cu diferenta de curs valutar suportata de catre dezvoltator.

65% dintre cei peste 20 de clienti au preferat sa li se returneze avansul, iar restul au acceptat sa fie transferati in celalalt proiect al Westhouse. Procesul de returnare a avansurilor s-a incheiat pe 20 ianuarie.

De ce nu au putut clientii sa-si patreze locuintele din Central Apartments? Aceasta a fost decizia board-ului companiei, luata la mijloculul lui noiembrie 2008, au spus reprezentantii companiei, care nu au dat alte explicatii.

Proiectul rezidential Corallia se va finaliza in primavara acestui an. Din cele 37 de unitati locative, s-au vandut 30.

Reprezentantii grupului TNG si ai antreprenorul general Baumeister nu au spus care este valoarea tranzactiei sau suma bugetata pentru finalizarea constructiei.