REAL ESTATE

Premiera in Romania: Ce mall va avea certificat äverdeö

17 octombrie 2012, ora 15:13 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
mall2.jpg
Immochan, filiala imobiliara a grupului Auchan, a obtinut pre-certificarea BREEAM pentru proiectul Coresi din Brasov, care va fi primul centru comercial din Romania care beneficiaza de aceasta certificare.


Proiectul Coresi Shopping Center, a carui deschidere este programata la sfarsitul anului 2013, se intinde pe 55.000 de metri patrati. Designul sau a fost realizat de societatea de arhitectura Sua Kay din Portugalia, in parteneriat cu societatea locala Alter Ego. Procedura de pre-certificare a Coresi a fost facuta de compania BuildGreen Romania.

Conform standardelor BREEAM Europe Commercial 2009, Coresi a fost evaluat la nivelul äVery Goodö. BuildGreen a avut in vedere in analiza sa, in primul rand, impactul proiectului asupra mediului si reutilizarea urbana a terenului, Coresi fiind construit pe fosta platforma industriala Tractorul.

BREEAM este o metodologie de certificare internationala pentru dezvoltarea durabila. Aceasta metodologie evalueaza cladirile pentru contributia si protectia pe care acestea o aduc mediului, printr-un sistem de credite structurat in 5 categorii de certificare: Satisfacator, Bine, Foarte bine, Excelent si Remarcabil. Acest sistem analizeaza eficienta energetica si managementul proiectului, materialele folosite, tratarea deseurilor, transportul, ecologia zonei, eficienta utilizarii apei si poluarea.Immochan a fost fondata in 1976 si activeaza in dezvoltare imobiliara, comercializarea spatiilor, valorificarea si administrarea patrimoniului. In Romania, compania administreaza 2 galerii comerciale: galeria Titan, din Bucuresti si pe cea din Pitesti. Immochan construieste 3 proiecte pe piata locala: Coresi (Brasov), galeria Crangasi si pe cea din Drumul Taberei, construita pe fosta platforma Tricodava (Bucuresti).
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 25 Noiembrie 2020, 04:37
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter