TURISM

Ce planuri au noii actionari cu Blue Air

19 mai 2013, ora 12:46 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
blue.jpg
Tinta noilor actionari ai Blue Air pentru 2013 este pastrarea cifrei de afaceri a companiei la nivelul anului trecut, dar si mentinerea numarului de pasageri la cel putin 1,5 milioane anual, a declarat, duminica, directorul general al Blue Air, Gheorghe Racaru, intr-o conferinta de presa.

"Toate biletele vandute pana in acest moment vor fi onorate asigurand transportul pasagerilor, iar operatiunile de zbor vor continua conform orarului existent. Practic, este o continuare a activitatii Blue Air, a unei companii infiintate in urma cu 9 ani care a crescut si a ajuns sa transporte anual peste 1,5 milioane de pasageri. Firma doreste sa se consolideze pe piata", a spus Racaru.

Reprezentantul actionarului majoritar al companiei Blue Air, Airline Management Solution, avocatul Arthur Flieger a adaugat ca transferul efectiv al business-ului Blue Air se va finaliza probabil in 2-3 saptamani.

Compania Airline Management Solution, un start up cu actionariat romano-belgian, a fost declarata castigatoarea licitatiei pentru preluarea business-ului operatorului aerian low-cost Blue Air, valoarea tranzactiei cifrandu-se la 30 milioane euro.

Oferta declarata castigatoare depusa de Airline Management Solution SRL consta intr-un avans de sase milioane lei si garantii bancare suplimentare de cinci milioane euro pentru eliberarea cash-ului colateral.

Firma Airline Management Solution SRL are in actionariat exclusiv specialisti in aviatie, cu experienta in domeniu si management orientat catre dezvoltarea zborurilor in regim smart flying. Oferta trebuie aprobata de creditori si actionari inainte de a se face transferul efectiv al business-ului.

Blue Air se vinde cu obligatii de aproximativ 28 milioane euro reprezentate in principal de obligatia de a transporta pasagerii care au achizitionat bilete in avans si de alte cateva creante. Obiectul tranzactiei il fac activele necorporale ale societatii, brand-ul, marca, know-how-ul, Web site-ul, platforma de rezervare bilete, cesiunea contractelor de leasing, depozitele cash colaterale si participatiile la Blue Aero SRL si la Ingragroup SRL.

Compania aviatica Blue Air, detinuta de omul de afaceri Nelu Iordache, nu se afla in nicio procedura judiciara si isi desfasoara activitatea in conditii normale, conform orarului de zbor, fara ca pasagerii sa fie afectati in vreun fel de procesul de vanzare, conform Casei de Insolventa Transilvania, scrie Agerpres.

Citeste si O asociere romano-belgiana a castigat licitatia pentru Blue Air. Vezi pretulComentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 18 August 2022, 20:30
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter