- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

12.000 de turisti si-au petrecut mini-vacanta de Paste pe litoral

21 Apr, 09:52 • Redactia DailyBusiness
Pe litoralul romanesc si-au petrecut vacanta de Paste circa 12.000 de persoane, a estimat Elena Udrea, ministrul Turismului.
12.000 de turisti si-au petrecut mini-vacanta de Paste pe litoral

„Este pentru prima data cand litoralul este plin de Paste si speram ca acest lucru sa devina o traditie”, a spus Elena Udrea, citata de NewsIn.

Corina Martin, presedintele Asociatiei de Promovare a Litoralului Romanesc, a estimat anterior ca pe litoral isi vor petrece anul acesta mini-vacanta de Paste cateva mii de turisti, in crestere fata de anul trecut.

Turistii au fost atrasi pe litoral de evenimentele pregatite cu ocazia sarbatorii pascale de Ministerul Turismului, in colaborare cu Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral.

Duminica au avut loc, in statiunea Mamaia, concertele sustinute de Gheorghe Zamfir si Goran Bregovic, dar si un spectacol multietnic, intitulat „Sarbatoarea dobrogeana”, si un spectacol de folclor romanesc, la care au cantat Orchestra Lautarii din Chisinau, Maria Dragomiroiu si ansamblul popular de dansuri Cindrelul Junii Sibiului.

Circa 10.000 de persoane au asistat, duminica seara, la concertul sustinut de Goran Bregovic si Wedding Funeral Orchestra.

Spectacole de muzica populara si usoara au avut loc si in Mangalia.

De asemenea, in weekend, intrarea la muzeele din Constanta a fost gratuita.