- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

1,4 milioane de lei, incasati din taxa de acces in statiunea Mamaia

21 Sep, 14:35 • Redactia DailyBusiness
Municipalitatea Constanta a incasat, in perioada 15 iunie - 15 septembrie 2010, suma de 1,4 milioane de lei din taxa de bariera perceputa la intrarea in statiunea Mamaia soferilor care nu au masinile inmatriculate in judetul Constanta.
1,4 milioane de lei, incasati din taxa de acces in statiunea Mamaia

„Suma totala incasata pe perioada sezonului estival din taxa de acces in statiunea Mamaia este de aproximativ 1,4 milioane lei, fiind colectata intr-un cont distinct, in conformitate cu prevederile Codului fiscal si ale legii finantelor publice locale”, se arata in comunicatul Serviciului Public de Impozite Taxe si alte Venituri ale Bugetului Local Constanta.

Conform institutiei citate, banii vor fi folositi pentru finantarea curateniei, a dezinsectiei si a deratizarii, a iluminatului public din Mamaia si pentru organizarea de spectacole gratuite..

Taxa de acces s-a perceput de la conducatorii autovehiculelor care nu au numar de inmatriculare in Constanta, precum si de la conducatorii autovehiculelor cu numere provizorii (leasing) care nu au domiciliul in municipiul Constanta.

Pentru o intrare in Mamaia soferii au platit in aceasta vara 3 lei, abonamentul de 24 de ore a costat 4 lei, cel pentru sapte zile – 25 de lei, iar pentru abonamentul valabil pentru intregul sezon estival s-a achitat 250 de lei