- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

20.000 de turisti romani vor petrece mini-vacanta de 1 mai in strainatate

08 Apr, 18:18 • elena.olteanu
Turismul extern in perioada mini-vacantei de 1 mai va stagna anul acesta, circa 20.000 de turisti romani urmand sa plece in afara tarii, conform oficialilor agentiei Prestige Tours.
20.000 de turisti romani vor petrece mini-vacanta de 1 mai in strainatate

Anul acesta, romanii vor miza pe destinatii externe ca Bulgaria, nordul Greciei sau Turcia, considera Mircea Vladu, proprietarul Prestige Tours.

Un numar similar de turisti romani, 20.000, se vor indrepta de 1 mai catre litoralul romanesc, generand agentiilor de turism venituri de peste 4,5 mil. lei (peste 1 mil. euro), in crestere usoara fata de anul trecut, considera Traian Badulescu, purtator de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.

Pretul unui sejur (2-3 nopti cu mic dejun inclus) in perioada 1 mai variaza intre 100 si 400 de lei de persoana. Pe Litoral vor fi deschise de 1 mai peste 50 de hoteluri, iar romanii vor alege in special destinatia Mamaia, spune acesta.

Destinatiile montane vor fi alese anul acesta de 1 mai de catre aproximativ 15.000 de turisti romani, in crestere cu circa 15%, fata de anul trecut, cand au fost plecati circa 13.000 de turisti, potrivit lui Daniel Vasilescu, presedintele Federatiei Patronale din Turismul Romanesc.

Pe primul loc in preferintele romanilor pentru a alege o detinatie pentru mini-vacanta va fi Valea Prahovei, considera acesta.