- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

26,5 mil. euro pentru doua noi hoteluri Ramada, in Iasi si Brasov

10 Jun, 13:34 • Redactia DailyBusiness
Trend Hospitality, partenerul strategic al grupului Wyndham Hotels, a anuntat lansarea operationala a doua noi hoteluri Ramada in Romania, in orasele Iasi si Brasov, printr-o investitie de circa 26,5 mil. euro.
26,5 mil. euro pentru doua noi hoteluri Ramada, in Iasi si Brasov

Hotelul Ramada Brasov, cotat la 4 stele, reprezinta o investitie de tip greenfield, de 20 milioane euro si este situat in zona comerciala de la intrarea in oras. Are o capacitate de 106 camere, 8 apartamente si un apartament prerezidential.

De asemenea, hotelul mai cuprinde 4 sali de conferinte si un restaurant cu o capacitate de 100 de persoane.

Hotelul din Brasov, detinut de dezvoltatorul HP Tower, va deveni operational incepand cu luna iulie 2008. Gradul de ocupare propus pentru acest an se ridica la 70%. Din totalul clientilor, 80% urmeaza sa provina din segmentul business si 20% – din turismul de vacanta.

Al doilea hotel, Ramada Iasi City Center este situat in centrul cultural al orasului, langa Palatul Culturii. Investitia de 6,5 milioane de euro a constat in renovarea si modernizarea fostului Hotel Orizont si este operational incepand cu luna iunie 2008. Ramada Iasi City Center apartine companiei Hotel Orizont.

Hotelul are o capacitate de 76 camere, un restaurant cu 180 de locuri, o cafenea de 80 de locuri, dar si 5 sali de conferinte.

„Cand s-a decis semnarea contractelor de franciza pentru aceste doua locatii, am avut in vedere atat potentialul provenit din turismul de afaceri cat si cel din turismul de vacanta”, a declarat Sonia Nastase, senior associate Trend Hospitality.

„Brasovul este un oras important situat in centrul tarii, care prezinta o oferta mare in ceea ce priveste locatiile destinate conferintelor”, a mai spus Sonia Nastase.

La Iasi, cererile vor veni atat din partea celor care practica turismul de business, cat si din partea celor care isi doresc o vacanta, datorita plasarii hotelului in centrul orasului, aproape de principalele obiective turistice, anticipeaza Nastase.

„Negociem deschiderea de hoteluri sub brandul Ramada in alte 4 orase importante ale Romaniei – Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea, Craiova, incadrandu-ne in planul de dezvoltare care prevede dechiderea, pana in 2015, a 30 hoteluri sub brandul Ramada”, a declarat Tinu Sebesanu, CEO Trend Hospitality.

Hotelurile Ramada in Romania mai sunt prezente in orasele Bucuresti si Sibiu.

In Romania, brandul Ramada este reprezentat de Trend Hospitality, care actioneaza ca dezvoltator strategic in Romania, Bulgaria si Republica Moldova si detine exclusivitate de francizare pe piata romaneasca a urmatoarelor branduri din portofoliul Wyndham: Ramada,Super 8 Motel si Days Inn.