Turism

3TS Capital intra in actionariatul Vola.ro. Vezi valoarea investitiei

28 Feb, 13:52 • Redactia DailyBusiness
Compania de administrare a fondurilor de private equity si venture capital 3TS Capital Partners a anuntat vineri ca intra, printr-o investitie de 5 milioane de euro, in actionariatul agentiilor online Vola.ro si Fru.pl, care au aceeasi actionari, printre care si romanul Daniel Truica (foto), de 35 de ani.
3TS Capital intra in actionariatul Vola.ro. Vezi valoarea investitiei

„Intentionam sa folosim investitia pentru a continua dezvoltarea platformei tehnologice, pentru a ne consolida pozitia pe piata prin accelerarea investitiilor in marketing si pentru a analiza oportunitati pe alte piete”, a declarat Daniel Truica, Managing Partner si fondator Vola.ro.

Vola.ro este prezenta de 8 ani pe piata din Romania. Fondata in 2007 de Daniel Truica impreuna cu doi parteneri polonezi, si-a consolidat rapid pozitia in randul agentiilor online din regiune. Daca la lansare s-a concentrat doar pe vanzarea biletelor de avion, portalul Vola.ro si-a diversificat de la an la an oferta, adaugand toate serviciile conexe calatoriilor: hoteluri, asigurari medicale, inchirieri masini, servicii corporate si nu in ultimul rand pachete (zbor + hotel) de tip city break si vacanta. 

„Intentionam sa continuam dezvoltarea si promovarea produsului nostru de city break-uri, unde vedem un mare potential de crestere. Tehnologia pe care se bazeaza city break-urile (pachete dinamice formate din bilet de avion, hotel si asigurare medicala) este unica pe piata. Este deja produsul nostru cu cea mai mare crestere procentuala, insa vrem sa-l transformam intr-o linie de business la fel de mare ca biletele de avion” , a mai spus Daniel Truica. 

Pentru a asigura planurile de expansiune si dezvoltare preconizate, Vola.ro isi va mari echipa cu cateva zeci de persoane, in special in zona de IT cautand programatori care sa ajute la proiectele atat pentru site-ul din Romania, cat si cel din Polonia. 

Pe langa Vola.ro, printre investitiile 3TS in Romania se mai numara: Elefant, InternetCorp sau Centrul Medical Unirea. 

3TS Capital Partners este printre principalele fonduri  de investitii din Europa Centrala si de Est, cu birouri in Bucuresti, Budapesta, Istanbul, Praga, Viena si Varsovia. Investitiile acestea se axeaza pe domenii precum tehnologie si internet, media, comunicare si servicii tehnologice. Printre investitorii in fondul 3TS de peste 300 milioane euro se numara: Cisco, OTP, EBRD, EIF, Sitra.  

Vola.ro a inregistrat in 2014 o cifra de afaceri de 122,3 milioane de lei.