- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

50% din turistii care viziteaza Delta Dunarii apartin segmentului corporate

21 Apr, 14:50 • elena.olteanu
50% din turistii care viziteaza Delta Dunarii vin in mod organizat, cu firmele unde sunt angajati, pentru team-bulding-uri, seminarii si traininguri, a declarat pentru DailyBusiness Cornel Gaina, proprietarul complexului Cormoran din Delta.
50% din turistii care viziteaza Delta Dunarii apartin segmentului corporate

Anul trecut, Delta Dunarii a fost vizitata de 110.000 de turisti, din care 10% au fost straini, iar restul de 90% romani. Din total 40-50% au venit din partea companiilor, 20-30% au ales aceasta destinatie datorita mediului natural, iar restul au ales detinatia pentru pescuit.

„Pentru 2008 estimez o crestere a numarului de turisti in aceste zone de circa 15%, iar daca infractructura s-ar dezvolta cu siguranta numarul lor ar creste cu mult mai mult. Din pacate, niciun plan care are in vedere dezvoltarea Deltei Dunarii nu s-a concretizat”, a spus Gaina.

In ceea ce primeste turistii care vin in croaziera in Delta, numarul acestora va scadea in 2008, cu circa 18%.

„Anul trecut am inregistrat 174 de acostari in portul Tulcea, iar in 2008, numarul lor va fi de 152. Principalul motiv al acestei scaderi il constituie preturile, atat in porturi cat si in unitatile de cazare, care au explodat in ultimii 2 ani”, a declarat Gheorghe Marginean, directorul agentiei Karpaten Tourism, care opereaza la sol circa 80% din croazierele din Delta Dunarii.

„Cei mai multi turisti opteaza acum pentru Ucraina, deoarece aceasta tara a devenit mult mai transparenta, cu o infrastructura mult mai buna si cu preturi de pana la 60% mai mici fata de Romania. Comparativ cu 2007, cand am inregistrat un numar de 4.200 de turisti straini in Delta, anul acesta vor fi circa 2.900 care vor veni in croaziera aici”, a adaugat Marginean.

Durata de functionare a Deltei este de 9 luni pe an, mai mare decat in cazul litoralului, care atrage turisti in special in sezonul de vara.

Reabilitarea cailor de acces in Delta Dunarii ar creste turismul din zona cu cel putin 20%, fara a lua in considerare vasele de croaziera, numarul turistilor fiind, in acest moment de ordinul zecilor de mii pe an, a declarat, anterior, Julian Andrei, presedintele comisiei de incoming a Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.

„Genul acesta de turism are un potential foarte ridicat in Romania, insa nu va creste in urmatorii ani, pentru ca nu este promovat si nu exista o infrastructura corespunzatoare in acele zone”, a declarat anterior Mircea Vladu, directorul agentiei de turism Prestige Tours.

„In principal, turistii cu posibilitati materiale ridicate si cu un anumit grad de cultura aleg aceste destinatii cu regim special, care nu permit turismul de masa”, a precizat Vladu.