Turism

6 proiecte europene de promovare turistica a zonei Harghita

24 Jun, 14:08 • Redactia DailyBusiness
Consiliul Judetean Harghita deruleaza sase proiecte europene, finantate prin Programul Operational Regional, de promovare turistica a zonei.
6 proiecte europene de promovare turistica a zonei Harghita

Managerul celor sase proiecte, Gaszpor Istvan, a declarat luni ca acestea sunt axate pe diferite segmente si vizeaza promovarea siturilor istorice din Harghita, a ariilor naturale protejate, a legendelor din judet, promovarea valorilor si traditiilor din Harghita, a portilor secuiesti si promovarea Festivalului de Muzica Veche. 

“Toate aceste proiecte se deruleaza in majoritatea localitatilor harghitene, inclusiv cele din Nordul judetului, in cadrul lor fiind realizate trasee turistice tematice, care sunt promovate prin mai multe mijloace”, a spus Gaszpor Istvan. 

Acesta a precizat ca se editeaza si distribuie diverse materiale promotionale, cum ar fi cataloage, brosuri, pliante, calendare sau harti, se realizeaza pagini web si filme de promovare pentru fiecare produs turistic in parte iar cei implicati in proiecte participa la targuri si evenimente in toata tara. 

In perioada urmatoare vor fi amplasate 347 de indicatoare si panouri turistice in ariile naturale protejate din judet si in diferite locuri, cum ar fi sediile primariilor sau ale centrelor populare, se vor amplasa bannere de promovare a Festivalului de Muzica Veche de la Miercurea Ciuc, care se va desfasura in perioada 11-14 iulie si care a ajuns la cea de-a XXXIII-a editie. 

De asemenea, in timpul verii vor fi organizate evenimente de promovare a judetului la Bistrita, Oradea si Bucuresti. 

Gaszpor Istvan a subliniat faptul ca fiecare proiect are ca obiectiv cresterea cu 5-10% a numarului de innoptari in judet. 

Cele sase proiecte europene au o valoare totala de 1,2 milioane de euro, sunt finantate prin Programul Operational Regional si se vor finaliza in 2014, scrie Agerpres.

Citeste si Grapini: „Frunza” nu si-a atins scopul. Dracula, intiparit mai mult in mintea strainilor