- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

60% din hotelurile din Mexico City anuleaza rezervari din cauza gripei porcine

29 Apr, 10:20 • Redactia DailyBusiness
Asociatia hotelierilor din Mexico City a anuntat ca circa 60% din hotelurile orasului au raportat anulari de rezervari din cauza epidemiei provocate de un virus inediat, cu elemente de gripa porcina si aviara.
60% din hotelurile din Mexico City anuleaza rezervari din cauza gripei porcine

Epidemia de gripa porcina din Mexic i-a speriat pe turistii straini, iar hotelurile din toata tara anunta anulari de rezervari, ceea ce inseamna o lovitura destul de dura, turismul reprezentand 8% din economia mexicana, relateaza Reuters.

Mexicul este una dintre principalele destinatii de vacanta din lume, iar turistii straini au cheltuit anul trecut mai mult de 13 miliarde de dolari (circa 10 mld. euro), vizitandu-i plajele, orasele coloniale si piramidele precolumbiene. potrivit NewsIn.

Dar pe masura ce teama de epidemie ia amploare, vasele de croaziera si-au anulat opririle in statiunile din Caraibe, precum Playa del Carmen si Cozumel. De asemenea, grupurile de turisti care sosesc pe uscat au renuntat la vizitele in zona de litoral.

„Un grup de 150 de persoane si-a anulat rezervarea ieri. Azi au anulat si altele”, spune Sara Ruiz, secretar de stat pentru turism in statul Quintana Roo, unde se afla Cancun.

Mai multe tari le-au recomandat cetatenilor lor sa evite calatoriile in Mexic, iar strainii aflati deja in aceasta tara se grabesc sa plece. Cuba si Argentina au suspendat toate zborurile spre si dinspre Mexic, iar turoperatorul canadian Transat AT a amanat aceste zboruri pana dupa 1 iunie. O cursa de la Mexico City la New York de sambata era aproape goala.

Plajele tropicale mexicane sunt destinatii de vacanta importante, dar strainii viziteaza in numar mare capitala tarii, pentru a vedea bisericile coloniale, muzele, ruinele aztece si cluburile de noapte.

Cotatiile la bursa ale operatorilor aeroportuari au inceput sa se redreseze marti, dupa ce scazusera cu o zi inainte. Actiunile operatorului mexican GAP au urcat cu 3,35%, dupa ce scazusera cu 14% luni.