Turism

80% din litoralul romanesc a fost inchiriat prin contracte pe 10 ani

07 Mar, 16:00 • Redactia DailyBusiness
Din cei 1,7 milioane de metri patrati aflati in proprietatea Directiei Apelor Romane Dobrogea Litoral, 80% au fost inchiriati incepand de anul acesta de agenti economici prin contracte valabile pentru 10 ani, au spus oficialii institutiei pentru DailyBusiness.
80% din litoralul romanesc a fost inchiriat prin contracte pe 10 ani

Restul suprafetei ramase neinchiriate va fi scos la licitatie in perioada 12-14 martie, cu preturi cuprinse intre 1,5 si 3 lei pe metru patrat anual.

Oficialii au precizat ca lucrarile de amenajare a plajelor pentru sezonul estival vor fi incheiate pana pe 1 mai.

Lucrarile de amenajare, incepute saptamana aceasta, constau, in principal, in demontarea gardurilor de stuf, dar vizeaza si degajarea depozitelor de nisip si igienizarea manuala pentru indepartarea corpurilor straine.

„Gardurile de stuf sunt montate in fiecare toamna pentru protectia impotriva eroziunii eoliene”, a explicat Catalin Anton, purtatorul de cuvant al Directiei. Astfel, au fost montate panouri de stuf in Mamaia, pe 5.500 de metri liniari, in Eforie Nord, de 850 metri, in Neptun de 850 metri si in Jupiter de 350 metri.

Prima statiune a carei plaja a fost supusa amenajarii realizate de catre o echipa de 15 muncitori este Mamaia, urmand sa fie curatate si plajele din Eforie saptamana viitoare. Pana la sfarsitul lunii aprilie, Directia va termina amenajarea si in restul statiunilor, a declarat Catalin Anton.

In perioada 1 mai – 30 septembrie plaja va intra in ingrijirea agentilor economici care au inchiriat spatiile.