- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Aeroportul Henri Coanda cauta evaluatori pentru listarea la Bursa

29 May, 16:47 • Redactia DailyBusiness
Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti a demarat procedura de atribuire a contractului avand ca obiect prestarea serviciilor de intocmire a Raportului de Evaluare a companiei, necesar pentru tranzactionarea pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB).
Aeroportul Henri Coanda cauta evaluatori pentru listarea la Bursa

Invitatia de participare la procedura de cerere de oferte aferenta a fost publicata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), data limita de depunere a ofertelor fiind 4 iunie 2008.

8 societati de servicii de investitii financiare (SSIF) sunt interesate de aeroport. In aproximativ o saptamana va fi decis castigatorul prin care se vor vinde cele 5% din actiunile aeroportului, a declarat Teodor Popa, directorul de privatizare din cadrul Ministerul Transporturilor, citat de NewsIn.

„In prima faza s-a elaborat procedura de selectie a societatilor de servicii de investitii financiare (SSIF) care vor intermedia vanzarea pe piata de capital a pachetelor de 5% din capitalul social”, a spus Popa.

„Anuntul pentru selectia brokerului care va intermedia vanzarea a fost facut. SSIF-urile care au depus documentatia sunt: BT Securities, BRD Securities GSG si EFG Eurobank Securities, HTI Valori Mobiliare, Raiffeisen Capital & Investment, Romcapital, precum si consortiile Rombel Securities si KBC Securities Romania, Alpha Finance Romania si Alpha Bank Grecia, IEBA Trust si Piraeus Securities Romania”, a adaugat reprezentantul ministerului.

Reprezentantii Directiei de privatizare din cadrul Ministerului Transporturilor estimeaza ca actiunile pentru Aeroportul Otopeni vor fi scoase la vanzare pana la sfarsitul anului.

Pana la jumatatea lunii iunie, Ministerul Transporturilor va publica anuntul pentru selectarea SSIF-urilor la alte 4 societati, respectiv C.N. Administratia Porturilor Maritime Constanta, C.N. Administratia Porturilor Dunarii Maritime Galati, Administratia Canalelor Navigabile Constanta si C.N. Administratia Porturilor Dunarii Fluviale Giurgiu.