- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Air France a renuntat la oferta de preluare Alitalia

22 Apr, 13:59 • Redactia DailyBusiness
Grupul Air France-KLM si-a retras definitiv, pe 22 aprilie, oferta facuta pentru preluarea companiei aeriene Alitalia, informeaza presa internationala.
Air France a renuntat la oferta de preluare Alitalia

Oferta grupului Air France a fost acceptata de catre guvern, dar refuzata de catre sindicatele din Alitalia.

„Air France-KLM a precizat companiei Alitalia ca aranjamentele contractuale anuntate pe 14 martie privind lansarea unei oferte publice pentru preluarea Alitalia nu mai sunt valabile. Conditiile precedente, care trebuia indeplinite inaintea lansarii ofertei, nu au fost indeplinite”, a anuntat grupul franco-olandez.

Silvio Berlusconi, ce va deveni prim-ministru luna viitoare, dupa castigarea alegerilor generale din 13-14 aprilie, a declarat ca nu va accepta oferta Air France in forma ei actuala, sperand ca un consortiu de investitori italieni vor face o alta propunere.

Un purtator de cuvand al guvernului condus de Romano Prodi a declarat ca executivul se va intruni intr-o sedinta in urmatoarele 48 de ore.

Air France-KLM a cerut guvernului italian sa acorde un credit de 300 milioane euro companiei Alitalia pentru a-i permite continuarea operatiunilor.

Potrivit analistilor, Alitalia mai are cateva saptamani sau luni pana va intra in faliment.

Intesa Sanpaolo, banca italiana ce a sprijinit oferta initiala a companiei Air One, a anuntat ca ar fi interesata de o eventuala contraoferta in cazul unor conditii favorabile.