- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Air France-KLM vrea o participatie de 1 mld. $ in fuziunea Delta-Northwest

25 Feb, 10:56 • Redactia DailyBusiness
Air France-KLM, cea mai mare companie aeriana din Europa, este dispusa sa achizitioneze o participatie de circa 1 mld. $ (750 mil. euro) din eventuala fuziune a companiilor americane Delta Air Lines si Northwest Airlines.
Air France-KLM vrea o participatie de 1 mld. $ in fuziunea Delta-Northwest

„Vom face tot ce va fi posibil pentru a favoriza aceasta fuziune. Va fi o investitie inteleapta, fiind vorba clar si despre o consolidare a activitatii noastre trasatlantice”, a declarat Pierre-Henri Gourgeon, directorul Air France-KLM, citat de presa internationala.

Grupurile de aeronautica Air France-KLM si Delta Airlines Inc. au anuntat in octombrie 2007 crearea unui sistem unic de contabilizare a veniturilor si cheltuielilor pentru cursele transatlantice, aceasta alianta urmand a intra in vigoare incepand cu luna aprilie 2008.

Companiile vor colabora in ceea ce priveste rutele aviatice care leaga principalele orase americane cu aeroportul londonez Heathrow, rivalizand direct cu grupul British Airways.

Acordul „Open Skies”, semnat intre SUA si Uniunea Europeana in luna martie a anului 2007, prevede ca o companie aeriana europeana, precum Air France-KLM, poate detine 50% din capitalul unei companii americane si 25% din drepturile de vot.

Cele 4 companii, Air France, KLM, Delta si Northwest sunt deja membre ale acordului „Open Skies”.