- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Air One va reveni in cursa pentru preluarea Alitalia, daca Air France se retrage

20 Mar, 12:26 • Redactia DailyBusiness
Air France-KLM se va retrage cel mai probabil din cursa pentru preluarea Alitalia, lasand loc rivalilor de la Air One, a declarat Silvio Berlusconi, liderul opozitiei din Italia.
Air One va reveni in cursa pentru preluarea Alitalia, daca Air France se retrage

Berlusconi candideaza din nou pentru functia de prim-ministru al Italiei la alegerile din aprilie 2008

El a catalogat „inacceptabila” oferta grupului Air France-KLM, afirmand ca grupul se va retrage cel mai probabil din cursa de preluare a Alitalia, iar mai multe institutii si oameni de afaceri italieni vor sprijini revenirea Air One in cursa, relateaza presa internationala.

„Aceasta actiune va fi sprijinita de o serie de banci, printre care ar putea fi si Banca Intesa, precum si de o serie de oameni de afaceri, printre care si fii mei”, a declarat liderul opozitiei din Italia.

Intesa Sanpaolo, cea mai mare banca comerciala din Italia, se va intruni joi pentru a discuta rezultatele financiare, insa nu este clar daca are planuri legate de preluarea Alitalia.

Oferta de preluare a Air France-KLM evalueaza titlurile Alitalia la 0,1 centi pe actiune.

Oferta a atras luni criticile politicienilor si sindicatelor din Italia, ce s-au opus planurilor Air France-KLM de a reduce din zborurile si personalul companiei.

Air One a atacat in justitie vanzarea Alitalia, sustinuta de guvernul italian de centru-stanga, insa fara succes.

Alitalia, ce inregistra pierderi de 1 milion de euro pe zi, a anuntat pe 29 februarie ca mai dispune doar de 282 milioane euro, cu 23% mai putin decat in ianuarie, si ca datoriile companiei au crescut cu 7%, la 1,28 miliarde euro.

Compania aeriana Air France-KLM, numarul 1 la nivel mondial din punct de vedere al veniturilor, a oferit initial 0,35 euro pe o actiune Alitalia.