Turism

AirConnect, cea mai noua companie aeriana romaneasca, incepe activitatea in iulie

07 Jul, 14:39 • Redactia DailyBusiness
Pe piața din România, se lansează o nouă companie aeriană, ce va opera curse interne și zboruri tip charter. Prima aeronavă AirConnect a ajuns, joi, 7 iulie, pe Aeroportul Internațional București Băneasa.
AirConnect, cea mai noua companie aeriana romaneasca, incepe activitatea in iulie

Peste 7.000 de zboruri au avut È‹ntârzieri sau au fost anulate, anul acesta, pe aeroportul Otopeni, potrivit Companiei Naționale Aeroporturi București. Astfel de situații sunt tot mai È‹ntâlnite È‹n ultimele luni, odată cu È‹nceperea sezonului vacanțelor, din cauza lipsei de personal și a problemelor cu rotația aeronavelor.

„Poate nu È‹ntâmplător, AirConnect È‹și face apariția È‹ntr-un context dificil pentru piața aviatică din Europa, respectiv din România. Suntem o echipă de profesioniști, cu experiență relevantă È‹n domeniul aviației și, cu siguranță, vom ajunge un jucător important È‹n industrie. Mizăm pe servicii de calitate, la prețuri accesibile, pentru a deveni prima opțiune de călătorie a turiștilor, pe segmentul de zboruri regionale”, a declarat Tudor Constantinescu, Directorul General AirConnect. 

Până la finalul lunii iulie, aeronava ATR 72-600 a AirConnect, cu o configurație de 68 de locuri, va È‹ncepe să opereze zboruri charter către Grecia, Turcia, Bulgaria și Egipt. Compania are deja semnate contracte cu touroperatori precum Karpaten Turism, Dertour, Cocktail Holidays, AeroVacanțe.

Flota companiei se va mări, È‹n august 2022, cu încă un ATR 72-600, iar anul viitor cu alte două aeronave. Din toamnă, AirConnect va lansa zborurile interne, ce vor conecta aeroporturile regionale cu hub-urile din proximitate. Primele orașe din România vizate sunt București, Oradea, Arad, Timișoara, Craiova, Târgu Mureș, Sibiu și Baia Mare. 

Fondatorii AirConnect au mizat pe aeronave ATR 72-600, pentru că reprezintă cea mai eficientă soluție regională din punct de vedere al consumului de combustibil, datorită structurii ușoare, vitezei optimizate și motorului conceput pentru sectoare scurte. Aceste caracteristici conduc la costuri de operare mai scăzute, dar și la diminuarea emisiilor de CO2. Aeronavele oferă un confort optim pasagerilor, cu un zgomot redus È‹n interior, presiune plăcută È‹n timpul zborului și o lățime de aproape 50 cm între cotiere. 

Conducerea executivă AirConnect este formată din Dorin Ivașcu, Președinte al Consiliului de Administrație, Tudor Constantinescu, Director General și Florin Necula, Director Operațional. 

AirConnect este o companie aeriană românească, È‹nființată È‹n 2022, cu obiectivul de a opera curse interne și zboruri de tip charter. Flora AirConnect include, È‹n primul an de activitate, două aeronave ATR 72-600, iar È‹n 2023, va ajunge la patru. Compania È‹și propune să devină lider de piață pe segmentul de zboruri regionale.