- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Alitalia a acceptat oferta CAI si ar putea incepe activitatea in noiembrie

29 Sep, 10:50 • Redactia DailyBusiness
Compania aeriana Alitalia a acceptat oferta de salvare de la faliment facuta de grupul CAI (consortiu de investitori italieni, printre care si banca Intesa Sanpaolo - n.r) si ar putea sa inceapa activitatea in noua forma la inceputul lunii noiembrie, sustin reprezentantii Alitalia, citati de Reuters.
Alitalia a acceptat oferta CAI si ar putea incepe activitatea in noiembrie

Sindicatele pilotilor (care s-au opus anterior ofertei de preluare) au semnat sambata dimineata contractul in urma caruia va fi pus in aplicare un plan de salvare a companiei.

Achizitia se va realiza inainte ca firma sa isi piarda licenta de zbor.

Cele doua sindicate ale insotitorilor de zbor, care nu au semnat deocamdata contractul, au anuntat ca discutiile au inaintat si se vor reuni luni (29.09.2008) pentru noi negocieri.

„Data de 1 noiembrie pare un obiectiv accesibil pentru inceputul unei noi etape”, a declarat Corrado Passera, directorul executiv al Intesa Sanpaolo, citat de presa internationala. El a precizat ca totusi, exista mai multe probleme ce trebuie rezolvate in octombrie.

Passera a mai spus ca grupul de investitori CAI a schimbat unii termeni contractuali, pentru a-i convinge pe sindicalisti sa accepte oferta de preluare.

Sindicatele pilotilor, ce s-au opus anterior unei oferte din partea CAI, au acceptat in cele din urma termenii contractului, urmand ca reprezentantii insotitorilor de zbor sa continue discutiile luni.

Tranzactia Alitalia s-a intins pe parcursul a 19 luni, timp in care guvernul italian a incercat sa gaseasca un cumparator pentru pachetul de 49,9% din actiunile companiei, care pierde 2 milioane euro pe zi.