- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Alitalia se alatura joint-venture-lui transatlantic

06 Jul, 17:15 • Redactia DailyBusiness
Alitalia, principala companie aeriana din Italia, se alatura joint-venture-ului format de Air France- KLM si Delta Air Lines, care impart veniturile si costurile pe rutele transatlantice, intelegerea acoperind astfel si a treia cea mai mare piata din Europa, potrivit Reuters.
Alitalia se alatura joint-venture-lui transatlantic

Prin adeziunea Alitaliei, joint-venture-ul reprezinta circa 26% din intreaga capacitate transatlantica, cu venituri anuale estimate la peste 10 miliarde de dolari, potrivit unui comunicat al companiei.

Celelalte doua companii au initiat joint-venture-ul in 2009. Participarea Alitalia a devenit valida la 1 aprilie si reprezinta parte dintr-un acord pe termen lung, valabil pana la 31 martie 2022.

Perimetrul geografic al joint-venture-ului include toate zborurile intre America de Nord si Europa, intre Amsterdam si India si intre America de Nord si Tahiti.

„Acest acord reprezinta o etapa importanta in planul de dezvoltare Alitalia. Traficul transatlantic reprezinta una dintre pietele cele mai strategice si competitive”, a declarat Rocco Sabatelli, CEO Alitalia.

Pierderile au condus Alitalia in faliment in 2008, dupa ce ani de-a randul s-a luptat cu grevele si ineficacitatea, iar anul trecut compania a fost relansata de investitori italieni ca operator privat, mai scrie Reuters.