- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Amenzi de 28.000 de lei pentru opt turişti care au pătruns cu ATV-urile într-o zonă forestieră protejată VIDEO

22 May, 13:02 • Russo George
Jandarmii de la Postul Montan Vama Buzăului au surprins în weekend mai mulți turiști care au pătruns cu ATV-urile în fondul cinegetic și de vânătoare sau pe pășunile alpine.
Amenzi de 28.000 de lei pentru opt turişti care au pătruns cu ATV-urile într-o zonă forestieră protejată VIDEO

Aproape că nu există weekend fără ca jandarmii să îi sancționeze pe cei care circulă cu ATV-urile prin pădurile din județul Brașov. De această dată, mai mulți turiști care au pătruns cu vehiculele în fondul forestier din Vama Buzăului au fost opriți de oamenii legii și sancționați.

„Colegii noștri de la Postul Montan de Jandarmi Vama Buzăului, au surprins în acest sfârșit de săptămână mai mulți turiști care au pătruns cu ATV-urile în fondul cinegetic și de vânătoare sau pe pășunile alpine, fiind astfel aplicate 8 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 28.000 lei. Revenim cu îndemnul către toți turiștii de a alege să se bucure de natură, de peisaje și de splendoarea locurilor cu gândul de a le proteja și de a le îngriji. Suntem convinși că o plimbare la pas prin pădure vă poate aduce mai multă bucurie decât o plimbare în zgomotul motoarelor, iar verdele pădurii se vede mai bine cu ochiul liber decât prin vizorul unei căști de protecție”, au declarat reprezentanții Jandarmeriei Brașov, potrivit Brasov.net.

Și în urmă cu două weekend-uri jandarmii au dat 83 de amenzi, în valaore de 50.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor legale la Legea 407/2006 a vânătorii și a protecției fondului cinegetic, Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice pentru cei care circulau cu ATV-uri, motociclete, autoturisme în fondul cinegetic.


Citeşte şi: Nicolae Malaxa – între avere, corupție, politică și exil în România interbelică. Povestea marelui întreprinzător român care a deținut Uzinele Malaxa, locomotiva cu același nume și fabrica de ulei vegetal „Mândra” din Bârlad