- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

American Airlines face cele mai numeroase concedieri din istorie: aproape 7.000

03 Jul, 12:34 • Redactia DailyBusiness
Linia aeriana American Airlines va cheltui 1,27 mld. $ pentru a plati salarii compensatorii unui numar de 6.840 de angajati ce vor fi disponibilizati, precum si pentru reducerea parcului de avioane. Compania aeriana va reduce de asemenea numarul de zboruri din cauza costurilor ridicate pentru combustibil, conform Bloomberg.
American Airlines face cele mai numeroase concedieri din istorie: aproape 7.000

Aceste disponibilizari sunt cele mai masive de la infiintarea American Airlines, cea mai mare companie aeriana din SUA.

Mai multe companii aeriene din SUA reduc numarul de zboruri, pe fondul dublarii pretului combustibililor in ultimul an. In total de la inceputul anului, cele mai mari companii aeriene din SUA au anuntat ca vor reduce numarul de angajati cu 11.850, renuntand la 431 de aeronave. Analistii sunt de parere ca operatorii de zboruri din SUA vor pierde, in total, peste 13 mld. $ din cauza costurilor combustibililor.

In cazul American Airlines, costurile pentru salarii compensatorii se vor ridica la 70 mil. $. Cele mai mari costuri vor proveni din oprirea la sol a circa 120 de aeronave, incheierea serviciilor in opt aeroporturi precum si reducerea numarului de zboruri, a mai scris Bloomberg.

Disponibilizarile se vor prelungi pe intreg anul in curs. Pe 31 august, vor fi concediati 900 de insotitori de zbor, ceea ce reprezinta circa 4,7% din totalul angajatilor de pe acest segment.

Valoarea actiunilor American Airlines a scazut miercuri cu 4,7%, pana la 4,62$, pe New York Stock Exchange. Actiunile companiei au inregistrat in acest an o scadere de 67%.