- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

ANAT: Ministerul Finantelor ne-a asigurat ca impozitul forfetar nu se va aplica agentiilor de turism

20 Jan, 14:17 • Redactia DailyBusiness
Presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Corina Martin, a declarat ca reprezentantii Ministerul Finantelor au transmis asociatiei ca impozitul forfetar nu se va aplica agentiilor de turism si al turoperatorilor, potrivit Mediafax.
ANAT: Ministerul Finantelor ne-a asigurat ca impozitul forfetar nu se va aplica agentiilor de turism

„ANAT a solicitat miercuri clarificarea impozitarii firmelor din turism, iar reprezentantii Ministerului Finantelor au precizat ca impozitul forfetar nu se va aplica agentiilor de turism si turoperatorilor”, a spus Corina Martin, citata de Mediafax.

Surse guvernamentale au declarat recent ca restaurantele, hotelurile, agentiile de turism si turoperatorii, barurile, centrele de fitness, dar si pompele funebre se numara printre activitatile pentru care s-ar putea aplica impozitul forfetar, potrivit unei liste aflata in discutia autoritatilor, care cuprinde 26 de servicii prestate populatiei.

Ideea introducerii impozitului forfetar pentru agentiile de turism a fost criticata de Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, dar si de ANAT.