- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

ANAT: Vanzarile turistice prin \”Inscrieri Timpurii\” vor ajunge la 60 mil. lei, in crestere cu 100%

02 Feb, 13:49 • cristina.mihai
Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) estimeaza pentru acest an vanzari de 60 mil. lei, nivel dublu comparativ cu 2009, prin programul Inscrieri Timpurii, prin care turistii isi pot contracta in avans cu cateva luni pachete turistice.
ANAT: Vanzarile turistice prin  \Inscrieri Timpurii\ vor ajunge la 60 mil. lei, in crestere cu 100%

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) a lansat pe 1 februarie programul Inscrieri Timpurii, beneficiind de reduceri de pana la 30%, in cadrul caruia asteapta vanzari de 60 mil. lei, dublu fata de cel inregistrat in 2009 prin program.

Anul acesta, oferta va fi mai larga. Circa 300 de unitati de cazare sunt asteptate in program. Un alt argument pentru crestere il reprezinta faptul ca romanii au inceput sa cunoasca sistemul, a carui prima editie a fost in 2009.

„Turistii au inceput din iunie sa contacteze agentiile pentru programe early-booking”, a spus Corina Martin, presedinta ANAT. Ea estimeaza ca aproximativ 60.000 de turisti vor cumpara pachete turistice prin acest program, nivel de asemenea dublu fata de anul trecut.

O dublare a numarului de turisti care cumpara vacante in tara prin early booking ar insemna si o dublare a ponderii vanzarilor prin sistem in totalul vanzarilor din sezonul estival, pana la circa 14%.

In 2009 au fost circa 100 de unitati de cazare inscrise in program. Anul acesta sunt inscrise deja 150, iar pana la finalul programului la sfarsitul luii martie, reprezentantii ANAT se asteapta ca numarul unitatilor inscrise sa se dubleze.

Pentru agentiile de turism rezultatele acestui program sunt extrem de importante pentru ca reprezinta un etalon al evolutiei turistice pe intreg sezonul. „In functie de ce anume se vinde acum vom putea sa vedem trendul pentru intreg sezonul”, spune Corina Martin.

Turistii care aleg sa achizitioneze vacante prin acest program pot beneficia de preturi cu circa 30% mai mici, insa trebuie sa achite pachetul pana pe 31 martie.

Spre exemplu, un pachet turistic cumparat prin „Inscrieri Timpurii” la hotelul de 5 stele Vega din Mamaia in perioada 1-5 august cu cazare 5 nopti va costa circa 1.800 lei de persoana, fata de circa 2.200 lei de persoana, pretul normal.