- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Anton: Zburam, activitate normala pana la finalul saptamanii

21 Apr, 13:14 • Redactia DailyBusiness
Marin Anton, secretarul de stat al Ministerului Trasporturilor a declarat ca traficul aerian din Romania este deschis, se desfasoara normal astazi si cel putin pana la finalul saptamanii.
Anton: Zburam, activitate normala pana la finalul saptamanii

„Cosul rosu exista, insa trebuie interpretat, in sensul in care specialistii analizeaza si in functie de ce se intampla in fiecare tara se iau masurile necesare”, a mai spus Anton.

Totodata, acesta spune ca linia aeriana nationala a efectuat in cursul zilei de ieri un zbor test intr-o posibila zona contaminata unde nu s-a observat nicio anomalie.

„Aseara un zbor realizat de Tarom a trecut printr-un nor care din
discutia cu pilotul a rezultat ca posibil sa fi fost nor de cenusa. A strabatut acel nor, am facut analizele si ni s-a confirmat in aceasta dimineata ca nu a fost nicio urma de cenusa vulcanica, nici pilotul nu a depistat nicio anomalie”, a adaugat acesta.

Ministerul Mediului a confirmat ca la ora 15:00 intreg teritoriul Romaniei va fi acoperit de al doilea nor de cenusa vulcanica. Norul se afla sub 6 km altitudine, insa calitatea aerului se afla in limite normale. Radu Berceanu, ministerul Transporturilor, a declarat ca nu exista motive de oprire a traficului aerian.