- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Aragawa, cel mai scump restaurant din lume

23 Oct, 16:31 • Redactia DailyBusiness
Usurinta cu care oamenii calatoresc in intreaga lume, precum si faptul ca ei devin din ce in ce mai sofisticati sunt doua dintre principalele motive pentru care astazi are loc o adevarata revolutie culinara la nivel mondial.
Aragawa, cel mai scump restaurant din lume

Concluzia ii apartine lui Tim Zagat, editorul american al unui ghid care trece in revista cele mai scumpe restaurante din lume.

„Iubitorii unei cine bine alese sunt din ce in ce mai sofisticati; cineva din Dubuque (mic orasel american din statul Iowa; n.r.) stie cum ar trebui sa arate meniurile din New York, Londra sau Paris”, a spus Zagat, citat de Forbes.

Conform ghidului Zagat Survey, cel mai scump restaurant din lume se afla in Tokio, Japonia. La restaurantul Aragawa (foto), valoarea medie a unei note de plata pentru o persoana este de 368 dolari, in crestere cu 30% fata de anul trecut, cand acest restaurant s-a plasat tot pe primul loc in lume, cu o nota de plata medie de 257 dolari.

Restaurantul, amplasat in cartierul Shinbashi, este faimos pentru carnea de vita Wagyu adusa de la o singura ferma ecologica si servita doar cu piper si mustar.

Una din cele mai atragatoare particularitati ale restaurantelor japoneze de lux este felul in care sunt selectati clientii. „Sunt oameni pentru care banii nu sunt o problema, dar care nu au fost primiti in restaurante bune doar pentru ca erau occidentali. Iar odata intrat intr-un astfel de local niciodata nu stii daca meniul te va costa 50 sau 1.000 de dolari”, povesteste Mitchell Davis, vicepresedinte de comunicatii la James Beard Foundation din New York.

Un alt restaurant scump este Alain Ducasse. Lantul de restaurante a deschis al treilea local in Plaza Athenee din Paris, cu doar 50 de locuri si 55 de angajati. Specialitatea restaurantului este „volaille de bresse”, un platou alcatuit din pui dezosati provenind din ferme din Burgundia. Singurul dezavantaj al localului este programul: este inchis o luna pe timpul verii si cateva zile inainte de Craciun. Aici un meniu de o persoana costa, in medie, 231 de dolari.

Gordon Ramsay din Londra, oferind un meniu mediu de o persoana de 183 de dolari, are doar 13 mese pe care le rezerva cu exact doua luni in avans. Specialitatile cele mai cautate sunt carne de porumbel cu foie gras si miel Cornish. Restaurantul a fost deschis in 1998 de bucatarul Gordon Ramsay.

Aquarello din Munchen este de asemenea o atractie culinara pentru gurmanzi, prin platourile cu carne de porumbel sau paste, dar si pentru iubitorii de arta decorativa, care pot admira peretii pictati in fresca. Cele mai atragatoare sunt meniurile de somon cu praz si cu caviar. Pretul mediu pentru o cina este 125 de dolari.

Alberto Ciarla din Roma ofera meniuri de o persoana cu pretul mediu de 113 de dolari. Platourile variaza in functie de tipul de carne -care trebuie sa fie mereu proaspata -si sunt servite cu 6 tipuri de paine. Meniul de peste include ton, tagliatelle cu midii si peste-sabie taiat in bucati pregatit la gratar.

Sushi Kaji din Toronto este celebru pentru platourile de peste. Pescuit din Tokyo, transportat in mai putin de o zi si servit imediat dupa ce a ajuns in restaurant, pestele din Sushi Kaji nu e niciodata refrigerat. Preturile medii de meniu variaza intre 80 si 120 de dolari, iar printre specialitati se numara supa de capsuni si pepene galben, tipar la gratar cu castraveciori murati si calcan prajit cu sos iute de tomate.

Pe lista celor mai scumpe restaurante trecute in revista de Zagat Survey se mai afla Queue de Cheval din Montreal, El Amparo din Madrid, Whampoa Club din Shanghai sau Boeucc din Milano. In aceste locatii, preturile meniului pentru o persoana variaza intre 85 si 62 de dolari.

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Hamburgeri gratis celor ce participă la slujbele de la biserică. Inițiativa inedită a unei biserici din Italia
Hamburgeri gratis celor ce participă la slujbele de la biserică. Inițiativa inedită a unei biserici ...
Singurul român care are un doctorat pe tema „porcul Mangalița”: „Slănina curăță vasele de sânge. Efectele consumului de carne și slănină de Mangalița se simt imediat”
Singurul român care are un doctorat pe tema „porcul Mangalița”: „Slănina curăță vasele ...
Se poate face succesiunea dacă nu sunt prezenți toți moștenitorii? Legea spune clar cum se procedează!
Se poate face succesiunea dacă nu sunt prezenți toți moștenitorii? Legea spune clar cum se procedează!
Ce fel de apă se pune la fierul de călcat. Așa nu se strică, iar hainele tale vor arăta impecabil
Ce fel de apă se pune la fierul de călcat. Așa nu se strică, iar hainele tale vor arăta impecabil
Ciorbă de fasole ca la bunica acasă. 3 rețete ușor de pregătit, îți vor încânta papilele gustative 
Ciorbă de fasole ca la bunica acasă. 3 rețete ușor de pregătit, îți vor încânta papilele gustative 
Unde poți călători în Europa cu doar 250 de lei. Cea mai ieftină țară e aproape de România
Unde poți călători în Europa cu doar 250 de lei. Cea mai ieftină țară e aproape de România
Cum să faci scovergile ca la mama acasă. Preparatul tradițional are un gust irezistibil
Cum să faci scovergile ca la mama acasă. Preparatul tradițional are un gust irezistibil
Capodoperă unică în lume! „Luceafărul” blând al lui Mihai Eminescu a „coborât în jos alunecând pe-o rază” și s-a așezat pe o pânză țesută cu migală, timp de trei ani, de tanti Maria
Capodoperă unică în lume! „Luceafărul” blând al lui Mihai Eminescu a „coborât ...
Domeniile cu cea mai mare ofertă de job-uri în 2025. ”Există posibilităţi rapide de avansare”
Domeniile cu cea mai mare ofertă de job-uri în 2025. ”Există posibilităţi rapide de avansare”
Recompense de 5.000 lei pentru clienții unei bănci. Ce trebuie să facă pentru a primi premiul uriaș
Recompense de 5.000 lei pentru clienții unei bănci. Ce trebuie să facă pentru a primi premiul uriaș
Incredibil! Ce a putut găsi un român în borcanul de sos de la Profi: ”Am mâncat și apoi am văzut”
Incredibil! Ce a putut găsi un român în borcanul de sos de la Profi: ”Am mâncat și apoi am văzut”
Cum a exploatat Alexandru Ioan Cuza un vid legislativ pentru a realiza Mica Unire
Cum a exploatat Alexandru Ioan Cuza un vid legislativ pentru a realiza Mica Unire
David Popovici, alături de Sebastian Stan. Glumește despre un posibil rol în universul Marvel!
David Popovici, alături de Sebastian Stan. Glumește despre un posibil rol în universul Marvel!
Două avioane au cerut vineri să aterizeze pe Aeroportul Otopeni, după ce decolaseră. Ce s-a întâmplat cu aeronavele Wizz Air și Ryanair
Două avioane au cerut vineri să aterizeze pe Aeroportul Otopeni, după ce decolaseră. Ce s-a întâmplat ...
COD RUTIER 2025. Amenda uriașă pe care o poți plăti dacă nu respecți această regulă când parchezi
COD RUTIER 2025. Amenda uriașă pe care o poți plăti dacă nu respecți această regulă când parchezi
Vedeta de la Pro TV care surprinde cu studiile sale. Are doar 8 clase
Vedeta de la Pro TV care surprinde cu studiile sale. Are doar 8 clase
Oana Zăvoranu a pierdut 400.000 de euro la vrăjitoare: ”Nu mai am bani, am conturile poprite”
Oana Zăvoranu a pierdut 400.000 de euro la vrăjitoare: ”Nu mai am bani, am conturile poprite”
Ce regim alimentar strict urmează Angela Similea. Ce nu mănâncă și nu bea niciodată marea artistă
Ce regim alimentar strict urmează Angela Similea. Ce nu mănâncă și nu bea niciodată marea artistă