Turism

Arhitectura „WoW”: Cele mai ciudate constructii hoteliere din lume (Galerie Foto)

31 Mar, 00:07 • valentin..nicolae
Arhitectii din intreaga lume experimenteaza astazi diverse forme si principii de constructie, pentru a da nastere unor adevarate capodopere. Din fericire, ei se gandesc si la turisti, astfel ca au creat unele dintre cele mai fascinante constructii hoteliere.
Arhitectura WoW: Cele mai ciudate constructii hoteliere din lume (Galerie Foto)

Cele 11 hoteluri prezentate mai jos impresioneaza fie prin maretie, fie prin culori, materiale de constructie folosite sau forme ciudate.

1. Cele doua turnuri ale hotelului Yas Viceroy din Abu Dhabi sunt legate printr-un acoperis ondulat, de 213 metri, care seamana cu o cortina. Acoperisul este realizat din otel si 5.800 de panouri de sticla, iluminate cu sistem LED. Hotelul are 499 de camere.

2. Exteriorul hotelului Axis Viana din orasul Viana do Castelo, Portugalia, este realizat din aluminiu reflectant, sticla neagra si piatre verzi. Cele 88 de camere sunt decorate cu lemn, piatra si piele. Arhitectura hotelului face ca intreaga constructie sa isi schimbe  forma in functie de unghiul din care privesti.

3. Architectul Max Pritchard a creat designul hotelului Southern Ocean Lodge, astfel incat constructia sa se integreze natural in peisajul insulei australiene Kangaroo. O parte din peretii celor 21 de apartamente sunt din sticla si ofera o priveliste uimitoare asupra oceanului.

Hotelul a fost construit din  materiale precum cherestea si fier (pentru armatura), care se preteaza la un sol destul de precar.


Marina Bay Sands

Arhitectul Moshe Safdie  a proiectat complexul hotelier in jurul a doua axe centrale pentru a crea un simt al orientarii.

5. Hotelul Bella Sky Comwell din Copenhaga (Danemarca) are doua turnuri, fiecare proiectat sub un alt unghi.  Arhitectii spun ca cele doua arata de parca s-ar atrage reciproc, dar ca par  „usor timide”.

Cele 812 camere au 200 de forme diferite, unele fara unghiuri de 90 de grade.

6. Hotelul Miura din Celadna, Cehia, este construit din beton, tabla, corian (un material compus din aluminiu, polimeri acrilici si pigmenti ecologici), piatra si sticla violet.

Cu adevart „wow” la acest hotel este o sculptura a unui om, de 9 metri inaltime, care pare ca impinge incladirea. Opera de arta este creata de artistul ceh David Cerny.

7. Hotelul Jumeirah at Etihad Towers din Abu Dhabi face parte dintr-un complex rezidential de 1 miliard de dolari. Forma curbata a hotelului a reprezentat o adevarata provocare pentru arhitecti, mai ale ca fiecare etaj are o forma diferita.

8.  Poate ca la prima vedere arhitectura a acestui hotel din New York nu o sa iti spuna nimic, insa la o privire mai atenta vei observa perdeaua de fier care acopera intreaga constructie. Hotelul Americano arata de parca nu ar fi fost terminat.

9. Hotelul Consolacion, din oraselul Teruel, Spania, este format din 10 cuburi individuale, din lemn, care formeaza un ansamblu deosebit, avand in vedere maslinii si alunii din imprejurimi.

10. Radisson Blu Aqua. Uita-te atent. Balcoanele ondulate din beton ale acestui hotel din Chicago au fost construite astfel incat sa imite undele lacului Michigan. Pentru fiecare din cele 82 de etaje a fost nevoie de o metoda diferita de turnare a betonului.