- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Athenee Palace Hilton Bucuresti va avea un nou director general: Linda Griffin

05 Aug, 12:35 • Redactia DailyBusiness
Friedrich Niemann, directorului general al hotelului Athenee Palace Hilton Bucuresti din ultimii 5 ani, pleaca din Romania pe 31 august, iar succesorul sau, Linda Griffin va prelua conducerea hotelului Hilton din Bucuresti incepand cu 1 septembrie 2010.
Athenee Palace Hilton Bucuresti va avea un nou director general: Linda Griffin

Dupa cinci ani in Romania, Niemann a acceptat o noua provocare, in tara sa natala, Germania, unde a fost promovat ca director general al noului Waldorf Astoria din Berlin, primul hotel din Europa apartinand acestui brand de top din portofoliul Hilton Worldwide.

Griffin se alatura echipei Athenee Palace Hilton, dupa ce a ocupat pozitia de cluster general manager in Turcia, pentru Adana & Mersin Hilton SA Hotels, localizate in partea de sud a marii Mediteranene, in regiunea Cukurova, Turcia.

Linda Griffin are o experienta de 21 de ani in compania Hilton Worldwide. Si-a incept calatoria la Hilton Toronto, iar in 1993 a avansat la Hilton Toronto Airport ca front office manager.

Debutul carierei internationale a avut loc in 1995, la Hilton Aruba, inainte de a prelua functia de project manager, in cadrul echipei de Front Office Development, cu traininguri si instalare de sisteme de revenue in intreaga lume.

Pe parcursul celor 4 ani, meseria a purtat-o in Puerto Rico, Turcia, Japonia, Australia, Caraibe, Africa, Egipt, cat si in intreaga Europa. In 1999 Linda a preluat in Milano, Italia, rolul de area revenue manager pentru zona Mediteranei.

In 2001, Linda a revenit la operational, ca director de operatiuni si apoi director de business development al hotelului Hilton din Atena, unde a avut posibilitatea de a se implica in renovarea si redeschiderea completa a hotelului.

Dupa Jocurile Olimpice de la Atena din 2004, s-a mutat in Turcia unde a acceptat o noua provocare devenind manager general al Hilton Park SA din Istanbul iar mai tarziu al hotelurilor Adana & Mersin Hilton SA.