- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

BA ar putea anunta o pierdere de 600 mil. lire sterline, cea mai mare de la privatizarea din 1987

17 May, 09:30 • Redactia DailyBusiness
British Airways (BA) ar putea anunta o pierdere de 600 milioane lire sterline (peste 700 milioane euro), cea mai mare de la privatizarea grupului in 1987, potrivit Times Online.
BA ar putea anunta o pierdere de 600 mil. lire sterline, cea mai mare de la privatizarea din 1987

Compania se confrunta cu dificultati severe pe mai multe fronturi – greve ale personalului de bord, nori de cenusa vulcanica, un deficit tot mai urias al fondului de pensii, dar si o posibila crestere a taxelor odata cu venirea la putere a coalitiei formata de Liberali si Conservatori, scrie Mediafax..

Directorul general al BA, Willie Walsh, va gazdui vineri actionarii la sediul companiei din Heathrow, unde le va prezenta raportul financiar pentru anul fiscal 2009-2010. Compania a refuzat sa comenteze anticipat continutul raportului.

Surse apropiate BA spun ca Walsh vrea sa concentreze atentia actionarilor pe progresul inregistrat in eforturile de fuziune cu compania spaniola Iberia si pe alianta comerciala incheiata cu American Airlines, care se apropie de obtinerea avizurilor regulatorii pentru combinarea operatiunilor transatlantice.